Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pratili ga

Napali voditelja Split Pridea: Vikali su da će me ubiti

split pride (1)
Ivana Ivanović/Pixsell
14.06.2013.
u 11:49

– Očito je riječ o organiziranoj i agresivnoj skupini osoba koja nastoji fizički napasti volontere Split Pridea – poručila je Juras.

Ante Beus, voditelj splitskog Gay Pridea napadnut je u četvrtak oko 22 sata. Grupa muškaraca došla mu je pred vrata stana, lupala i nastojala razvaliti ih uz povike: "Pederčino, ubit ćemo te".

Beus je pozvao policiju koja traga za nasilnicima, a o događaju javnost je izvijestila Sanja Juras, voditeljica Kontre. Napominje da je Beusa i jednu od volonterki Split Pridea prošlog tjedna pratila skupina od osam ljudi u blizini Beusova stana. Prijetili su govoreći da žele vidjeti gdje stanuju. Uspjeli su im pobjeći. I tada su pozvali policiju.

– Ovo nije prvi takav napad. Nekoliko dana prije Split Pridea izvršen je sličan napad. Nasilnici su nabijali po vratima stana jednog od volontera, prijeteći i nasilno pokušavajući ući u stan. – Očito je riječ o organiziranoj i agresivnoj skupini osoba koja nastoji fizički napasti volontere Split Pridea. Zahtijevamo da policija odlučno reagira i pronađe i procesuira počinitelje te spriječi daljnje napade – poručila je Juras.

>>Baldasar: Ne priznati prava drugih je korak do konclogora

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije