Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napadi bandi

Naoružani praćkama i kamenjem iz rudnika ukrali četiri tone zlata

Rudnik Wieliczka
Kopalnia Soli Wieliczka
27.07.2011.
u 14:13

Rudnik na farmi Chay-Chess nedaleko od Kadome, 140 kilometara jugozapadno od glavnog grada Harare, opljačkan je dva puta u lipnju

Četiri tone zlatne rude ukradene su iz rudnika u Zimbabveu u dvije odvažne pljačke, javlja Sunday Tribune. Rudnik na farmi Chay-Chess nedaleko od Kadome, 140 kilometara jugozapadno od glavnog grada Harare, opljačkan je dva puta u lipnju. Naoružane bande dovezle su se kamionima do rudnika, pretukle farmere i odvukle zlato.

– Bili su naoružani praćkama, kamenjem, mačetama, sjekirama, noževima, drvenim i metalnim palicama – objasnili su policiji napadnuti farmeri.

Prva pljačka dogodila se 19. lipnja kada je 19 naoružanih muškaraca pobjeglo s jednom tonom zlata nakon što su zaposlenike farme pretukli užarenim željeznim palicama. U drugom napadu, 22. lipnja, 27 naoružanih muškaraca ukralo je još tri tone zlatne rude.

Ključne riječi

Komentara 8

OB
-obrisani-
14:54 27.07.2011.

Sigurno SDP

Avatar Bud Humski
Bud Humski
16:39 27.07.2011.

...19 naoružanih muškaraca pobjeglo s jednom tonom zlata..., 27 naoružanih muškaraca ukralo je još tri tone zlatne rude. Novinar je ocito zbunjen, a vjerujem da je jos vise zbunjena vecina onih koji su ovo procitali. Iz jedne tone zlatne rudee u prosjeku se dobije oko 7-8 grama zlata pa ne vjerujem da bi netko vukao tri tone rude i preradjivao je za dobit od nekih 1000US$! Druga stvar, zlato na rudnicima se lijeva barem jednom tjedno i odmah odvozi u bankarske sefove, nitko normalan ne drzi tonu zlata na rudniku.

NO
novahrvatska
14:44 27.07.2011.

Očito prate stanje na svjetskim burzama plemenitih metala gdje cijene zlata lete u nebo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije