Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završilo zatišje

Nasljednici Tvrtkove bande: nova skupina počela pljačkati banke

splitska banka
Robert Anić/PIXSELL
31.08.2010.
u 11:25

U banci su postavljene kamere s kojih su istražitelji uzeli snimke, ali ne zna se jesu li im bile od kakve koristi.

“Svi na pod!”, povikala su dvojica muškaraca odjevena u tamnu odjeću i maskirani kapama ušavši oko 14 sati u poslovnicu Splitske banke u Lastovskoj ulici u zagrebačkom Trnju.

Svi su legli na pod
U zaštitara Tigar Cikatića Ž. R. (54) te zapolenike A. Š. (39), T. P. (27), M. K. (26), J. B. (25) te dvoje klijenata koji su se ondje zatekli držali su uperene pištolje.

Bilo je jasno da se ne šale pa su ih šutke poslušali. Jednome od zaposlenika ubrzo su dobacili vreću i naredili mu da u nju trpa novac. U strahu za život, zaposlenik ju je napunio svežnjevima novčanica pa su razbojnici poslije desetak minuta izjurili iz banke “bogatiji” za plijen od pola milijuna kuna! Nestali su u nepoznatu smjeru te se još ne zna jesu li imali i pomagača koji ih je možda čekao u automobilu nedaleko od samog mjesta pljačke.

Budući da su u banci postavljene nadzorne kamere, pljačka je snimljena pa je policija izuzela snimke koje se još pregledavaju. No pitanje je hoće li policija od snimki nadzornih kamera imati kakve veće koristi s obzirom na to da su razbojnici bili prilično dobro maskirani. Oružanih pljački banaka, za razliku od prošle godine kada je u svibnju pri intervenciji u poslovnici Raiffeisen banke u Sesvetama pljačkaš Kazimir Dužnović ubio mladog policajca Ivana Grbavca, a njegove kolege ranio, u Zagrebu ove godine na svu sreću nije bilo. Tome je tako vjerojatno i zato što je 2008. godine iza rešetaka završila osmeročlana banda na čijem je čelu bio sada već pokojni Tvrtko Tomičić. Haračili su dvije godine diljem Hrvatske, a na meti su im uglavnom bile banke, zlatarnice, mjenjačnice i veće benzinske crpke. U pljačke su išli dobro maskirani, a poslije su s mjesta događaja bježali u ukradenim vozilima. Vrijednost ukupnog plijena bila je procijenjena na čak pet milijuna kuna.

Slična pljačka i u Osijeku
Inače, scenarij sličan pljački Splitske banke u metropoli odigrao se i prije desetak dana u Osijeku. Tada su u poslovnicu Hypo banke na Sjenjaku upala dvojica maskiranih pljačkaša, naredili svima da legnu na pod, ugrabili plijen te pobjegli. Policija je poslije pronašla njihov zapaljen auto, no za pljačkašima se još traga. Prošle je godine u cijeloj Hrvatskoj bilo izvršeno osam razbojstava u bankama, od čega je samo jedno razriješeno, a 2008. njih deset, od čega je devet razbojstava razriješno.

Ključne riječi

Komentara 13

CR
croatica888
12:07 31.08.2010.

mreš si misliti kak budu vrnuli opet neki rvati na privremenom radu??

OB
-obrisani-
12:13 31.08.2010.

Draga policijo :Prestanite izvoziti sigurnost u EU i primjenite istu na domaćem terenu. Imam osjećaj nakon objave o izvozu sigurnosti,da su se lopovi u domaćem kraju razbahatili,,jer sva sigurnost odlazi u inozemstvo

OB
-obrisani-
11:59 31.08.2010.

Sramota,ako ovako nastave,šta će nama ostati? Nadajmo se ipak da će se pošteno predati i vratiti sav novac,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije