Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podignute optužnice

Namjerno zapalio suhu travu i slamu te uzrokovao požar

'27.08.2012., Kastela, Rudine - Veliki pozar izbio pokraj Rudina - Kastel Novi. Vatra je zahvatila travu, nisko raslinje i borovu sumu a ugrozeni su i stambeni objekti te je nekoliko kuca je evakuiran
'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
31.08.2012.
u 21:00

Dvojica muškaraca su namjerno upaljačem i šibicama zapalili travu nakon čega su buknuli požari u šumi te maslinicima

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je podiglo je optužnicu protiv 51-godišnjeg Ante B. zbog podmetanja dva požara od 26. srpnja do 26. kolovoza u Slivnici Donjoj, te protiv Šime M.(64) iz Nadina zbog podmetanja požara 21.kolovoza u Nadinu.

Antu B. terete da je prvo je 26. srpnja upaljačem zapalio suhu travu i raslinje u blizini kuća uslijed čega je vatra zahvatila obližnje polje i vinograd. Potom je 26. kolovoza upaljačem zapalio suhu travu i raslinje pored obližnje hrastove šume udaljene svega oko 150 metara od kuća, a vatra se nošena jakim vjetrom proširila na obližnju hrastovu šumu, dva drvena stupa za električnu energiju, te telekomunikacijske vodove. Nakon toga je došao do staje sa životinjama i upaljačem zapalio slamu.

I ovaj požar razbuktao je jak vjetar i proširio ga na maslinik i hrastovu šumu površine 3000 kvadratnih metara. Šuma je u potpunosti izgorjela, kao i maslinik, te obližnji vinograd. Šime M. iz Nadina oko 13,20 sati 21. kolovoza u Nadinu šibicom zapalio suhu travu, a nakon što je otišao požar se proširio na maslinike i vinograde te nisko i visoko raslinje. U posljednji tren obranjene su kuće, gospodarski objekti, te mjesno groblje i crkva. Dvojici zadarskih piromana određen je jednomjesečni pritvor.

Ključne riječi

Komentara 4

HA
hazra
08:20 01.09.2012.

Nekada su piromane javno vjesali:

Avatar Idler 3
Idler 3
22:16 31.08.2012.

Treba ih obojicu spremit u Vrapče na desetak let. Tijekom liječenja ih puštati van samo na društveno koristan rad - pošumljavanje. Na kraju ih ne pustit bez obveznog psiho-vještačenja pa ak ne prođu zadržat ih još !!!

CA
car099
09:06 01.09.2012.

treba i njih peći na laganoj vatrici da vide kako je to. ili barem za svako izgorjelo stablo mjesec dana zatvora

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije