Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stigao nalog

Nalog potpisan, Ivo Sanader u Hrvatskoj možda već u petak

\'03.10.2010.,Zagreb - Bivsi premijer Ivo Sanader vratio se sa suprugom Mirjanom kuci nakon puta po Americi. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL\'
Jurica Galoić/PIXSELL
11.07.2011.
u 12:33

Salzburški Zemaljski sud primio nalog za izručenje bivšeg premijera Hrvatskoj.

BEČ / SALZBURG – „Danas smo primili nalog za izručenje dr. Ive Sanadera, koji je potpisala ministrica pravosuđa Beatrix Karl i u kojem piše da nema nikakvih smetnji za njegovo izručenje Hrvatskoj“, potvrdio je Večernjem listu u ponedjeljak potpredsjednik Zemaljskog suda u Salzburgu i voditelj Ureda za odnose s javnošću Imre Juhasz.

– Ministarstvo pravosuđa već je kontaktiralo hrvatske vlasti da bi dogovorili pojedinosti izručenja – rekao je Juhasz dodavši kako „Sud čeka da ga hrvatske vlasti izvijeste hoće li biti izručen redovitom zrakoplovnom linijom iz Austrije u Hrvatsku ili će Hrvatska poslati vlastiti zrakoplov po dr. Ivu Sanadera“.

Juhasz je napomenuo da postoji mogućnost da Sanader bude prebačen iz Salzburga u Zemaljski sud u Beču i iz bečke zračne luke Schwechat za Zagreb. Druga mogućnost je da Sanader u Salzburgu bude upućen i prepraćen na izravan let za Zagreb.

– Naša je zadaća da s austrijskim Ministarstvom unutarnjih poslova i policijom organiziramo policijsku pratnju koja će nadzirati Sanadera do Zagreba, gdje će biti službeno izručen hrvatskim organima vlasti – napomenuo je potpredsjednik salzburškog Suda istaknuvši da će Sud o datumu, satu i načinu izručenja bivšeg hrvatskog premijera javnost izvijestiti preko austrijske novinske agencije APA.

Na upit je li moguće da bude izručen još danas, Juhasz je odgovorio da je to tehnički nemoguće izvesti u tako kratkom roku.

– U pravilu, tehničko-organizatorske mjere i dogovori traju 14 dana, no moguće je isto tako da izručenje uslijedi vrlo brzo, pa čak i do kraja ovoga tjedna – zaključio je Juhasz.

Nagađa se da bi  Sanader "kući" mogao stići već krajem ovoga tjedna.

Austrija vraća Hrvatskoj Sanadera s dvoje hrvatskih dilera drogom

Austrijska novinska agencija APA izvijestila je da će Austrija Hrvatskoj izručiti Sanadera s dvoje hrvatskih dilera, 36-godišnjim muškarcem i njegovom 34-godišnjom prijateljicom, koji su u travnju ove godine uhićeni u Koruškoj sa 105 kilograma kokaina.

Zemaljski sud u Salzburgu 9. svibnja donio je odluku o izručenju Ive Sanadera Hrvatskoj. Na tu odluku bivši hrvatski premijer, koji se nalazi u ekstradicijskom pritvoru od 10. prosinca prošle godine, prvotno je uložio žalbu Višem Zemaljskom sudu u Linzu, a potom ju je povukao, složivši se istodobno s pojednostavljenim postupkom izručenja. Time je odluka salzburškog Suda postala pravomoćna.

 

Ključne riječi

Komentara 110

OB
-obrisani-
14:30 11.07.2011.

Ako je HDZ hrvatska stranka koja štiti nacionalne interese, onda je Šešelj hrvatski ultranacionalist.

FR
franc
17:37 11.07.2011.

Dobro nam došel \"dragi Ivo\"!

OB
-obrisani-
14:30 11.07.2011.

Hoče li mu na dočeku biti punac? Da li ga se sjeća? Inaće nitko od Sanadera ne zna odakle im pusti milijuni, jel su bili u Beču ili nisu..................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije