Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTETA I UBIJENA U SJ. MAKEDONIJI

Nalazi obdukcije djevojčice Vanje: Nakon 17 dana majka zna kako je njena kći preminula

Special police bring the suspects of kidnapping and killing Vanja Gorgievska, 14, to Skopje court to have their custody prolonged
Foto: OGNEN TEOFILOVSKI/REUTERS
24.12.2023.
u 15:26

Nalaz Vanjine obdukcije mogao bi biti ključan za kvalifikaciju kaznenih djela za koja će Ljupčo Palčevski i suoptuženici odgovarati

Nakon 17 dana dovršena je obdukcija 14-godišnje Vanje Gorčevske čiji je nestanak digao regiju na noge. Rezultati ukazuju na to da je djevojčica ubijena hicem iz vatrenog oružja, što demantira glasine o tome da se, namjerno ili slučajno, ugušila u vreći tijekom otmice. 

Prema neslužbenim informacijama portala Skopje1, Vanja je upucana u glavu, no sudski vještak za balistiku morat će odrediti koje je oružje korišteno. Sada slijedi izdavanje dodatnih naloga za pribavljanje materijala i vještačenja te pregled osoba koje bi mogle imati saznanja o slučaju.

Nalaz Vanjine obdukcije mogao bi biti ključan za kvalifikaciju kaznenih djela za koja će Ljupčo Palčevski i suoptuženici odgovarati. Od početka istrage, tužiteljstvo sumnjiči šestoricu muškaraca, od kojih su petorica u pritvoru.

Ljupčo Palevski-Palčo osumnjičen je za planiranje, organizaciju i izvršenje dva ubojstva, dok su Velibor Manev, Bore Videvski i Vlatko Kešišev osumnjičeni za otmicu i ubojstvo dviju žrtava. Otac ubijene Vanje, Aleksandar Gorčevski, osumnjičen je da je Palevskom dao informacije o tome kada njegova kćer izlazi iz zgrade i odlazi u školu.

Među osumnjičenima je još i Stefan Dimkovski koji je pomagao Palevskom u bijegu tako što je otišao po njega u Beograd i odveo ga u Tursku. Palevski je trenutno u ekstradicijskom pritvoru u Turskoj, a ostali su u pritvoru u Sjevernoj Makedoniji.

VIDEO Drama u Beogradu: Potonuo splav Kartel, posjetitelji skakali u Savu

Komentara 1

SE
Serđo23
16:28 24.12.2023.

Da je to Ljupčo napravio u Yugi , dugo dugo nakon toga više nikome ne bi palo na pamet napraviti nešto slično !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije