Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koprivnica

Nakon što ju je ubolo oko 1000 pčela bori se za život

pčele (1)
Marijan Sušenj/PIXSELL
01.05.2012.
u 15:35

U dosta je teškom stanju, a njezin život je i dalje ugrožen - izjavio je dr. Petar Stapar, ravnatelj Opće bolnice u Koprivnici.

Barica Matanović iz Koprivničkih Bregi, koju je u petak dok je poljskim putem pješice išla liječniku u susjedni Glogovac napao gusti roj pčela, još je u životnoj opasnosti i vrlo je upitno hoće li se spasiti.

– Ženu su pčele ubole više od tisuću puta i, nažalost, toksini su učinili svoje. Došlo je do zatajenja rada bubrega i jetre te do zgrušavanja krvi. Trenutačno je na dijalizi i u vrlo je teškom stanju, a njezin je život i dalje ugrožen – kazao je dr. Petar Stapar, ravnatelj Opće bolnice u Koprivnici.S obzirom na to da su ženi 74 godine, zbog slabijeg imuniteta i otpornosti njezin je oporavak tim kompliciraniji.

– To je nešto strašno. Vjerujem da nitko nikada nije vidio takvo što. Nisam je čak ni ja prepoznala u bolnici – drhtavim glasom uspjela je reći snaha nesretne žene.

Što je uznemirilo pčele iz devedesetak košnica usred polja, u vlasništvu osobe iz Petrinje, vjerojatno se nikad neće otkriti, no da nije bilo brze intervencije Hitne pomoći, vatrogasaca i tvrtke Sanitacija životnu bitku bi još tamo izgubila.

– Poslije dojave građana, koji su radili u polju i primijetili napad pčela, izašlo je na teren jedno naše vozilo i dva vatrogasca. Žena je ležala na zemlji, a pčele su je potpuno prekrile. Majicom si je zaštitila lice, ali uboda je bilo previše. Naši djelatnici uspjeli su vodom rastjerati pčele pa je liječnička ekipa mogla do nesretne žene – opisao je intervenciju Slavko Tucaković, zapovjednik koprivničkih profesionalnih vatrogasaca.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar walterkomunistihrvatske
walterkomunistihrvatske
17:13 01.05.2012.

. ..Tetka Barica je očigLLedno nekom staLLa na ŽULJ. ..Ivica KičmanoviCH. ..

OL
olovka
17:48 01.05.2012.

Da ih je bilo 1000 za 5 minuta bi bila mrtva.

IS
istima
16:29 01.05.2012.

uf........ mene jednom ubolo dvadesetak, pa mi se gadno mantalo u glavi..... što im je ova jadnica bila kriva pa da su tako navalile ?......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije