Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brazilka završila u pritvoru

Nakon što je 'izliječila' 30 pacijenata pitali je da pokaže diplomu: Neugodno se iznenadili

Foto: pixabay
1/4
10.03.2024.
u 21:20

Brazilka kupila je liječničku diplomu putem interneta i liječila pacijente.

Mirian Santana 27-godišnja Brazilka uhićena je prvog dana na poslu u zdravstvenoj ustanovi jer se pretvarala da je liječnica s kupljenom diplomom. Daily mail prenosi kako je diplomu kupila preko interneta za 8 dolara. Liječila je oko 30 pacijenata u vladinoj klinici u Coroadosu nakon čega je osoblju posumnjalo u njezino znanje i način na koji liječi pacijente. Provjerili su njezin matični broj na radnim dokumentima da bi pronašli da taj broj odgovara drugom liječniku.

Santana se isprva branila od optužbi medicinskog osoblja i tvrdila da je medicinsku diplomu stekla na sveučilištu 2022. godine. Međutim, policija je kontaktirala školu i upravu koji su demantirali njezine tvrdnje, ukazujući da je medicinski program uveden prvi put ove godine. Santana je na kraju priznala zločin te je istražiteljima rekla da je diplomu s matičnim brojem stekla putem interneta. 'S obzirom na dokaze, nije mogla poduprijeti iznesene verzije i priznala je zločin', rekao je šef civilne policije São Paula Nilton Aparecido za novine Metrópoles.

Santana, koji je suočen s nezakonitim liječničkim radom, korištenjem lažnih dokumenata i optužbama za lažni identitet, stavljen je u istražni pritvor u utorak nakon što se pojavio pred sucem.Santana je tvrdila da je logoped i da je dobila mjesečnu plaću od oko 800 dolara da pruža njegu liječnika opće prakse. Općinska uprava Coroadosa priopćila je da je obavijestila pacijente, uglavnom djecu i starije osobe, da im zakaže nova testiranja, piše Daily mail. 

GALERIJA: FOTO Robotski pas može spašavati, ići na opasna mjesta... Ima razne primjene, a radi se po narudžbi

1/46
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije