Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
liječnička pogreška

Nakon rutinske operacije vene mladić više ne može na nogu

Damir Kušnjir (1)
Foto: Branimir Bradarić/VL
1/3
09.03.2012.
u 12:00

Damir Kušnjir (34) čeka operaciju kod prof. Paladina, za pomoć je otac zamolio ministra

Nakon rutinske operacije vene u lijevoj preponi, obavljene u Općoj bolnici Vukovar, Vukovarac Damir Kušnjir (34) strahuje da će ostati invalid.

– Liječnik u Vukovaru Damira je uvjerio da je riječ o rutinskoj operaciji i da će već sutradan ići kući. Zbog toga je na zahvat u bolnicu otišao sam s jednom vrećicom, samo s nešto odjeće – objašnjava Damirov otac Stevo Kušnjir. Operaciju je 18. siječnja u vukovarskoj bolnici obavio urolog Dejan Kotlar. Sutradan, Damir se javio roditeljima i požalio da ne može na noge te da nešto nije u redu.

Greškom podvezan živac

– Odmah smo otišli u bolnicu. Urolog Vaso Žarkić, koji je također bio na operaciji, rekao nam je da je za operacije došlo do komplikacija i velikog krvarenja te da su zbog toga žurno morali spaljivati pojedine krvne žile. Kasnije smo uspjeli doći i do liječnika Kotlara koji nam je rekao da je greškom, umjesto krvne žile, podvezao živac, ali da je ubrzo tu grešku i ispravio – prepričava Kušnjir. Otac je odmah tražio da mu sina prebace u Zagreb u neku bolje opremljenu kliniku, ali nije odmah uspio.

– Damir je 23. siječnja izašao iz bolnice i odmah započeo fizikalnu terapiju. Uopće ne osjeća lijevu nogu. Ne može se na nju ni osloniti. U Zagreb, na kliniku Rebro, prebačen je tek 7. ožujka nakon što sam se pismeno obratio ministru Rajku Ostojiću. Trebao bi ga operirati profesor Josip Paladino – ističe Kušnjir. Za sina kaže da je postao jako depresivan i u strahu za budućnost.

– Sve su nam nade usmjerene prema profesoru Paladinu i liječnicima na Rebru – kaže Damirov otac, zahvaljujući im što su prihvatili operirati Damira. Zahvaljuje i vukovarskoj liječnici Miri Osmakčić koja je prva spomenula tu mogućnost, ali i ministru bez kojega to ne bi bilo moguće.

Bosanac: Oporavak moguć

– A ako moj sin ostane invalid, odgovorni će biti liječnici Kotlar, Žarkić, Šimić te ravnateljica bolnice Vesna Bosanac koja ga nije htjela ni primiti da porazgovaraju– tvrdi Kušnjir. Prozvani liječnik Kotlar jučer nije želio razgovarati s novinarom Večernjeg lista nego nas je uputio na upravu bolnice. Profesor Paladino jučer se zbog obveza nije mogao javiti na telefon.

Ravnateljica vukovarske bolnice Vesna Bosanac rekla je da ne može trenutačno reći je li za oduzetost lijeve noge kriv operativni zahvat ili nešto drugo.

– Treba obaviti dodatne pretrage. Kada čovjek dođe pod nož, sve je moguće. Svakako preporučujem drugo mišljenje. Ako je i došlo do oštećenja živca, oporavak je moguć uz dugotrajnu fizikalnu terapiju – rekla je dr. Bosanac.

Komentara 21

CH
chemica
12:56 09.03.2012.

Naravno da mu je jedina nada operacija u Zagrebu, u našoj najboljoj bolnici. Jadna naša Hrvatska u kojoj ti se najbolje preseliti u glavni grad, ako u njoj baš imaš nekakvu bolesnu potrebu ostati. Ma shvatit će i ova naša tutava politička elita što znači pojam \"policentričnog razvoja\". Jednog lijepog dana kada pogledaju oko sebe, a kud god im pogled seže, pustoš. Osim u Zagrebu, naravno. Ovdje ćemo biti nagurani ko sardine u konzervi. Sva sreća da nam je i metropola na izdisaju pa će se i ona ubrzo početi \"prazniti\".

BA
bamby
12:57 09.03.2012.

...dođeš zdrav a izađeš nepokretan,,,al su ti pomogli

SS
sseka
12:44 09.03.2012.

ohoho naši superprecizni doktori spizdili su nogu još jednom mladom čovjeku. i nikome ništa?! tu fukaru treba odmah strpati u rešt, kuglu na noge i kopat kanale! strava!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije