Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zlorabio položaj

Nakon noći provedene u pritvoru Čehok na ispitivanju u USKOK-u

čehok
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/6
10.06.2011.
u 11:05

USKOK za Čehoka traži istražni zatvor, a sumnjiče ga da je zlorabio funkciju i na štetu Grada Varaždina pogodovao tamošnjem tajkunu, svom prijatelju Davoru Patafti

Nakon noći provedene u pritvoru, varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok dovezen je jutros u prostorije USKOK-a na ispitivanje.

Nezavisni zastupnik Čehok jučer je, podsjetimo, uhićen nakon što je ostao bez zastupničkog imuniteta. Prijedlog Mandatno-imunitetnog povjerenstva da mu se skine imunitet podržalo je 87 zastupnika i čim je odluka o ukidanju imuniteta donesena, Čehok je u Varaždinu sjeo u automobil s istražiteljima koji su ga prevezli u Zagreb.

Popodne je Čehok doveden istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda koji će se očitovati o zahtjevu Uskoka koji za Čehoka traži istražni zatvor zbog utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja djela.

Čehoka sumnjiče da je zlorabio funkciju i na štetu Grada Varaždina pogodovao tamošnjem tajkunu, svom prijatelju Davoru Patafti. Grad je oštetio za najmanje 29 milijuna kuna.

>>Zbog pronevjere osumnjičeni Čehok noć će provesti u pritvoru

- To su stare prijave protiv mene. Oko toga sam rekao sve što sam imao reći. Sve je bila odluka Gradskog vijeća i Poglavarstva, nisam ni na koga utjecao, kazao je varaždinski gradonačelnik kojemu su od ranog jutra za petama bili istražitelji koji su s njim najprije obavili obavijesni razgovor, a zatim i pretres stana, da bi ga naposljetku priveli u Zagreb.

Komentara 13

DO
dobrovoljski
12:13 10.06.2011.

Čehok govori istinu. Barem pola gradskog vijeća je surađivalo s njim na ovom \"projektu\" i sad bi s njim morali u zatvor. ( Kad se sjetim da oni \"služe narodu\" dođe mi da se pobljujem )

SP
Spajki
12:22 10.06.2011.

osjecam se haaaj, ivan baj baaaaj

KI
kikanić
12:05 10.06.2011.

Pa u ovoj državi sve poštenjaci,tu je valjda zrak takav da ko god dođe na neku funkciju mora krast.Ko bi reko da i oporbenjaci drpaju pa jel ima uopće poštenih ljudi u Hrvatskoj politici?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije