Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
21.10.2014. u 16:53

Naslov pjesme je „Lijepa plavka", očito po uzoru na roman Ante Pavelića, a plavka iz naslova je Kolinda „lijepa brate kao slika/k'o da je djelo umjetnika"

K. Grabar Kitarović kao izvor nadahnuća  

Nakon kulinove seke dobila i pjesmu Lijepa plavka

Kolinda Grabar Kitarović, predsjednička kandidatkinja HDZ-a, dobila je u svoju čast novu kulinovu seku koju je pod imenom „Kolinda" u ružičastom pakiranju promovirao poznati proizvođač kulina Tomislav Galović. Uz kulinovu seku, dobila je ovih dana i pjesmu koju joj je posvetila Marija Dubravac, a koju prenosi Novi list. Naslov pjesme je „Lijepa plavka", očito po uzoru na roman Ante Pavelića, a plavka iz naslova je Kolinda „lijepa brate kao slika/k'o da je djelo umjetnika" i dolazi izvesti hrvatski narod na pravi put. Je li vrijeme da Grabar Kitarović zaštiti svoje ime kao brend?

 

Volontiranje u lokalnoj samoupravi

Načelnici neisplativih općina stali u obranu svojih plaća

Branko Grčić, potpredsjednik Vlade, najavio je novi model funkcioniranja ekonomski neisplativih općina prema kojem bi se u njih uvelo volontiranje. Razumljivo, odmah su protiv te namjere ustali načelnici siromašnih općina kojima ne pada na pamet odreći se načelničke plaće. Tako načelnik Općine Galovac Marin Gulan za Slobodnu izjavljuje da on za 9000 kn obavlja načelnički posao 24 sata dnevno, i nedjeljom i praznikom, a isto govore i Miroslav Karoglan te Miroslav Gaće, načelnici Zmijavaca i Zagvozda. Najbolje da se načelnici malih općina povežu i počnu prikupljati potpise za referendum pa će Vlada već po običaju odustati od prijedloga.

 

Clean start

Vesna Pusić nakon tri godine zavirila u ormar

Vesna Pusić, prva potpredsjednica Vlade, priznala je nakon provjere dug od 45 milijuna dolara banci UBS, ali opet se požalila da je to "jedan od onih kostura koji danas ispadaju iz ormara". Izgleda da tri godine nije ni otvorila ormar.

 

Čemu žurba  

Deset predmeta u deset godina za nula bodova

Borislav Perica, bivši ravnatelj NP-a Plitvička jezera, stao je u obranu predsjednika Općinskog suda u Zadru Željka Rogića koji je kažnjen jer je požurivao kolege da brže rješavaju predmete. Perica u Novom listu opisuje kako je još 2004. na zadarskom sudu podnio tužbu oko zemljišta koje je naslijedio, ali ne samo što ona nije riješena, nego je kod različitih sudaca podijeljena na deset zasebnih predmeta od kojih nijedan nije riješen, a devet ih miruje. Čemu žurba?

>>Štedljivi rektor Boras treba objasniti prijašnju rasipnost

Komentara 10

AF
afer
18:07 21.10.2014.

Uglazbio : Ivo Josipović-Zamp

PI
pixiee
18:06 21.10.2014.

Lipa si lipa :)

PA
pandora
17:40 21.10.2014.

pa dobro ljudi pa kakve seto gluposti desavadu u hr.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije