Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nađimo nestale

Nakon godinu i pol potrage braća pronađena u Belgiji

radosavljević
Nestali.hr
09.09.2013.
u 20:40

Braća Tony (14) i Mile (15) Radosavljević lani su pobjegla od kuće. Ukrali su roditeljima 2000 eura i pobjegli jer su trebali u dom.

Godinu i pol nakon prijave nestanka Mile i Tonyja Radosavljevića, maloljetne braće iz Slavonskog Broda, policija zna kamo su se zaputili lanjskog 28. travnja.

– Bili su mi neki dan policajci na vratima i donijeli sliku. Pitali su je li na njoj moj Mile. Bogme jest, samo što je izrastao – govori Slađana Radosavljević, majka danas 15-godišnjeg Tonyja i godinu starijeg Mile. Njezini sinovi su, objašnjava, pronađeni u Belgiji gdje je Mile nedavno "zaglavio" u zatvoru.

– Ne znam što je napravio, nisu mi rekli – kaže 40-godišnja Slađana dok troje njezine mlađe djece trči dvorištem u slavonskobrodskoj Ulici Bartola Kašića, gdje se nalazi katnica Radosavljevićevih koju je obitelj odlučila prodati.

Tada kada je prijavio nestanak sinova, njihov otac prijavio je i da su im dječaci iz kuće ukrali 2000 eura.

– Znali su gdje stoji novac i sve su odnijeli. Mile je povukao Tonyja za sobom, sigurna sam. Kao što sam sigurna i da su od kuće pobjegli jer je sud odlučio da moraju na godinu dana u Osijek u dom. Iz Broda su otišli u Zagreb taksijem. Put su platili novcem ukradenim iz kuće. Kad su prešli granicu, javili su se iz Slovenije. U ovih godinu i pol povremeno su zvali i govorili da su u Francuskoj, Belgiji. Muž je dva-tri puta išao po njih, da ih vrati. Ali nije uspio. Ja se baš ne razumijem u zakone, ali mislim da bi sada trebala prestati potraga za mojim sinovima – kaže Slađana Radosavljević, majka desetero djece.

No potraga za braćom bit će obustavljena tek kada policija razgovara s obojicom i kada se utvrdi da su u inozemstvu pronađeni uistinu oni te se nužna dokumentacija dostavi u Hrvatsku. Ta bi procedura mogla potrajati izvjesno vrijeme jer su braća Radosavljević rođena u Italiji pa imaju talijansko državljanstvo. Kad budu vraćena kući, "čeka" ih mjesto u domu. Samo, pitanje je koliko će ih u ustanovi uspjeti zadržati pod nadzorom.

Prema podacima MUP-a za 2012. godinu evidentirano je 798 bjegova maloljetnika iz domova. A još ih je 535 pobjeglo od kuće.

>> Otišla na plažu i nestala prvi tjedan odmora

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije