Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Branimir 
Pofuk
Povratak na članak

Nakon cijelog stoljeća Dalmatinska eparhija SPC-a ponovno je za episkopa dobila jednog Dalmatinca, Nikodima

Zabavljeni Vulinom, naši političari i mediji prečuli su važne poruke izrečene u Šibeniku

Komentari 7

Avatar Idler 3
Idler 3
17:29 08.10.2017.

Iz teksta se baš i nemre razaznat, jel on Dalmatinac il ipak sam Srbin iz Dalmacije ?!

VL
VL
????
19:21 08.10.2017.

Ne znam kaj je novi biskup, ali zato znam da je autor teksta ateist pa mi nije jasno zakaj sad hvali ono u kaj ne vjeruje.... Od ognja vječnoga ga ne bu spasilo ni navodno prijateljstvo s novim pravoslavnim biskupom ak ne povjeruje.

VL
DU
Deleted user
20:45 08.10.2017.

spc ima samo jedno poslanje skupa sa srbskom politikom oteti teritorij i prisvojiti ga za sebe i svoje Izmedju spc i srbije kao drzave je potpuni sklad a kad smo mi hrvati u pitanju oni nam ne misle dobro srbija je najneprijateljskija drzva prema svemu hrvatskom Spc moze djelovati samo u srbiji nijedna stranka u drzavi hrvatskoj ne smije nositi pridjev srpska srpski srpsko

VL
BA
bakulušić
20:30 08.10.2017.

!Dalmatinac" Nikodim reče da se pravoslavlje i katoličanstvo susreću u Dalmaciji. Istaina je da se susreću na Drini a preko Drine su pravoslavlje unijeli turski vazali Vlasi koji su, kao prethodnica turske vojske, rastjerivali stanovništvo, palili sela i gradove, unosili strah i pravili manastire koji su kasnije proglašeni srpskim. Rečeno je tamo još svašta što se ne uklapa u ekumenizam pa sad Pofuk sve to tumači na svoj način. Jer, mi ne znamo pa će nas "stručnjak opće prakse" poučiti i podučiti da ne dođemo do krivih zaključaka nego da na pravi način shvatimo i prihvatimo "Dalmatinca, brata Nikodima".

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.