Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATRAKCIJA I OPASNOST

Nakon 40 godina zatvoreno raskrižje piste i ceste u Zemuniku

zemunik (1)
Foto: Željko Mršić/Pixsell
1/5
07.04.2010.
u 10:32

Nekima je prolazak aviona preko ceste bio atrakcija, a nama je cijelo vrijeme to bila velika opasnost kako za zračni tako i za cestovni promet, kaže ravnateljica Zračne luke Zadar Katica Pupić-Pakrač.

Jutros u deset sati zatvoreno je raskrižje avionske piste i ceste kod zadarske zračne luke.

- Nakon 40 godina dočekali smo i taj dan. Iako je nekima je prolazak aviona preko ceste bio atrakcija, nama je cijelo vrijeme to bila velika opasnost kako za zračni tako i za cestovni promet. U ovih su se 40 godina na tom raskrižju dogodili deseci prometnih nesreća, jedna i sa smrtnim ishodom. U posljednje se vrijeme rampa na raskrižju u špici sezone spuštala i stotinjak puta dnevno, a sada takvih problema više neće biti - rekla je ravnateljica Zračne luke Zadar Katica Pupić-Pakrač.

Zatvaranje ceste kod Zračne luke Zemunik uvjetovala je Europska komisija za zatvaranje pregovaračkog poglavlja Prometna politika, a najavljenih prosvjeda stanovnika Zemunika zbog zatvaranja ceste nije bilo jer im je ministar Božidar Kalmeta obećao gradnju podvožnjaka ispod avionske piste početkom sljedeće godine.

Komentara 13

IZ
izbrisan
12:25 07.04.2010.

Koji smo mi papci!!!!!! Sami nista ne znamo,nista ne mozemo,ali kad se nekome iz EU digne,sve se moze.

VI
Vinko37
13:15 07.04.2010.

Ova domacica Katica, zaduzena za peglanje aerodroma u zadru, trebala bi obavezno procitati komentar od - punkofer.Njegova ideja je prava.

Avatar punkufer
punkufer
12:25 07.04.2010.

Budalaštine. Tamo je promet rijedak i to nikada nije bio problem. Od toga treba napraviti turističku atrakciju i na tome zarađivati! Ali za to treba imati malo mašte i poslovnog duha...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije