Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
politički napredak

Nakon 24 godine kućnog pritvora Suu Kyi stigla u Europu

'Myanmar opposition leader Aung San Suu Kyi is surrounded by media representatives ahead of her departure at Yangon International Airport on June 13, 2012. Democracy icon Aung San Suu Kyi left Myanmar
'Ye Aung Thu'
14.06.2012.
u 08:30

U Norveškoj će mijanmarskoj političarki konačno biti uručena Nobelova nagrada za mir koju je dobila još 1991. godine

Aung San Suu Kyi, mijanmarska prodemokratska političarka, nakon 24 godine kućnog pritvora doputovala je u Ženevu gdje će na početku posjeta Europi govoriti pred UN-ovom Međunarodnom organizacijom za rad. Njezin posjet Europi novi je korak u političkom napretku Mijanmara, javlja BBC.

Suu Kyi će tijekom svog posjeta Europi obići Veliku Britaniju, Švicarsku, Irsku i Francusku, a u Norveškoj će joj konačno biti uručena Nobelova nagrada za mir koju je dobila još 1991. godine.

UN-ova organizacija za rad godinama se snažno bori protiv iskorištavanja djece i robovlasništva u Mijanmaru, a Suu Kyi odat će priznanje članicama UN-a zbog dugogodišnje borbe protiv nepoštivanja ljudskih prava u Mianmaru za vrijeme vojne vladavine.

– Svaka od zemalja koju ću posjetiti bit će drugačija. Koliko je Mijanmar nazadan, znat ću tek kada vidim kako se živi u tim europskim zemljama – kazala je Suu Kyi prije odlaska u Europu.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
09:42 14.06.2012.

ova Suu-Kyi,ce da posjeti europske zemlje,Svicarsku,Englesku,Norvesku............... pa da usporedi zivot u njima i u svom Mianmaru,aj boze glupace,pa sto ni je posjetila europske zemlje kao sto su Bosna,Albanija,Makedonija............. pa onda donjela usporedbu........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije