Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobjeda Neferovića

Nakon 11 godina SDP izgubio vlast u Požegi

Zdravko Ronko
Dusko Mirkovic/PIXSELL
02.06.2013.
u 21:48

'Ovo je naša velika pobjeda, posebno zbog toga što smo nakon 11 godina ponovno dobili gradonačelnika u Požegi.'

Ovo je naša velika pobjeda, posebno zbog toga što smo nakon 11 godina ponovno dobili gradonačelnika u Požegi. I naš kandidat za župana Alojz Tomašević pobijedio je SDP-ovog protukandidata – kazao je Franjo Lucić, predsjednik ŽO HDZ-a.

I dok je pobjeda HDZ-a za mjesto župana već i prije bila izvjesna, bitka za grad Požegu s dugogodišnjim SDP-ovim gradonačelnikom i saborskim zastupnikom Zdravkom Ronkom bila je neizvjesna do samoga kraja. Vedran Neferović, kandidat koalicije HDZ/HSP AS svog je protukandidata uspio pobijedi za samo 0,35 posto glasova, odnosno 46 glasova birača.

-Završnica je bila naporna i uzbudljiva. Nakon što se slegne prašina, za dva –tri dana počet ću razgovore s članovima Gradskog vijeća da definiramo suradnju. Ono što smo najavljivali i u kampanji moj tim i ja želimo korektnu suradnju s Gradskim vijećem jer želimo ovaj grad voditi bez straha i ucjena. Želim se zahvaliti svim biračima koji su za mene glasali i u prvom i u drugom krugu – kazao je nakon objave neslužbenih rezultata novi požeški gradonačelnik 40-godišnji Vedran Neferović, inače ravnatelj Tehničke škole.

Zdravko Ronko na funkciju požeškog gradonačelnika došao je 2002. godine nakon izvanrednih izbora i na toj funkciji je bio devet godina, a u međuvremenu je bio dvije godine požeško-slavonski župan.

– Naš program se temeljio na sigurnosti, stabilnosti i realnosti nasuprot agresivnoj kampanji u kojoj je bilo jako puno obećanja, ali građani su odabrali takav put. Zahvaljujem se svima koji su glasovali za naš program – kazao je Zdravko Ronko koji i dalje može ostati aktivan u požeškoj politici. Naime, izabran je i u Gradsko vijeće i u Skupštinu Požeško – slavonske županije, a hoće li i biti vijećnik, kaže, dogovorit će se sa svojom strankom.

Nakon drugog kruga izbora SDP samo u gradu Kutjevu i dalje ima svoga gradonačelnika, a HNS načelnika u općini Čaglin. HDZ svoje načelnike i gradonačelnike ima u ostala četiri grada i četiri općine.

>>Dominacija HDZ- a u županijama: Dobili još pet

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije