Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REKORDERI U LONDONU

Najviši i najniži čovjek na svijetu prvi put zajedno na istom mjestu

Sultan i Chandra
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
13.11.2014.
u 22:51

Chandra Bahadur Dangi visok je samo 54,6 centimetara i težak 15 kilograma

Nepalac Chandra Bahadur Dangi, koji je sa svojih 54,6 centimetara visine i službeno najniži čovjek na svijetu, konačno je uživo upoznao svoju potpunu suprotnost, Turčina Sultana Kosena koji je sa svojim 251 centimetrom najviši čovjek na svijetu. Obojica su ušla u Guinnessovu knjigu rekorda, koja je i organizirala ovaj susret u Londonu.

Sultan Kosen drži još jedan rekord – ima najveće ruke na svijetu. Dužina njegove ruke od ručnog zgloba do vrha srednjeg prsta iznosi 28 cm, a nosi cipele broj 60.

Chandra Bahadur Dangi, koji je prije mjesec i pol dana napunio sedamdeset i pet godina, težak je samo 15 kilograma, a slučajno je otkriven u svom selu u Nepalu gdje ga je primijetio jedan šumar.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Foto: Reuters/PIXSELL

>> Oženio se najviši čovjek na svijetu! Od mlade viši 79 cm

>> Nepalac sa 54,6 centimetara najniži čovjek na svijetu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije