Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESUDE ESLJP-A

Najviše povreda na pošteno suđenje: Kršenja ljudskih prava Hrvatsku stajala čak 4 milijuna €

24.08.2023.
u 10:00

Među 46 zemalja Vijeća Europe, Hrvatska je po broju presuda u kojima je utvrđena barem jedna povreda ljudskih prava dvanaesta

Ključne riječi

Komentara 4

ČI
Čife
11:43 24.08.2023.

Mnoge firme što domaće što strane krše ljudska prava a država i inspekcije to dopuštaju zaista puno firmi prijavilo je svoje radnike na minimum a zarađuju milijune tako se vara i krade država i radnici a očito to državi ne smeta

BR
Brankko
17:45 24.08.2023.

Nastavak. -- Drugi je postupak taj da zahtijevam da rođak ukloni nadzorne kamere kojima snima mene u mojemu dvorištu i mene kroz prozor u unutrašnjost moje kuće. Sudac to eto razvlači već šest godina, to je tek na prvostupanjskomu sudu; veli sudac, "treba utvrditi što je koja čestica", a svu dokumentaciju ima, čak i mnogo više nego što mu treba. Da, ESLjP... Kada? -- Kaznena prijava zbog tih nadzornih kamera: kazneni sudac odbaci stvar, jer je njemu moj rođak rekao, a bez ikakvih dokumenata koji bi to potkrepljivali, "da on snima svoje". Svi dokumenti i ponajviše snimke s nadzornih kamera koje je sam taj rođak dao, pokazuju da NE snima svoje nego da snima moje i mene i moju obitelj. Da, ESLjP... Kada? -- Odvjetnik mojega rođaka davao je u postupke krivotvorine, usput je prevario naše američke rođake za vrijednost reda veličine 60.000 E, uz neuspio pokušaj prijevare u postupku razvrgnuća suvlasničke zajednice (fizičke diobe) u kojemu je moj rođak htio izvesti da se moja kuća prodaje (postupak je prekinut, no ono što su neki suci izvodili, to je bilo zaista sramota). Da, ESLjP... Kada? -- I tako dalje. -- A ima toga još. -- Hrvasko pravosuđe...?

BR
Brankko
17:42 24.08.2023.

Do ESLjP nevjerojatno je dug put, jer hrvatski sudovi koče stvari. -- Od toga što je rođak provalio u dio moje kuće, koja se naslanja na njegovu, prošlo je šest vgodina, i nastalo je nekoliko postupaka. Svi su dokumenti jasni:: od ugovora koji su potpisali nši očevi i po kojemu je jasno što je čije (svaka je od tih dviju kuća na svojoj posebnoj čestici, svaka ima svoj poseban kućni broj itd.), do podataka iz katastarskoga plana i i zemljišnih knjiga i dr., tu je pak i presuda po kojoj je tom rođaku prije više godina bilo odlučeno da ne smije ulaziti u moju kuću (to je bilo njegovo smetanje mojega posjeda). -- Jedan je od postupaka taj da je on mene tužio za smetanje posjeda, i ni jedna isprava ne govori njemu u korist. Sudac donosi odluku da ja ne smijem stupiti u vlastitu kuću! Drugostupanjski sud to potvrđuje! (Rođak ne poduzima ništa, ja sam i dalje u svojoj kući.) Sad je to na vrhovnom i ustavnom sudu. Do kad? -- Drugi je postupak taj da zahtijevam da rođak ukloni nadzorne kamere kojima snima mene u mojemu dvorištu i mene kroz prozor u unutrašnjost moje kuće. Sudac to eto razvlači već šest godina, to je tek na prvostupanjskomu sudu; veli sudac, "treba utvrditi što je koja čestica", a svu dokumentaciju ima, čak i mnogo više nego što mu treba. Da, ESLjP... Kada?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije