Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbor četiriju čelnih ljudi HRT-a

Najviše kandidata za ravnatelja programa, najmanje za poslovanje

hrt,prisavlje
Foto: Patrik Macek/Pixell
1/3
10.03.2017.
u 20:14

Iako mnogi očekuju i prijavu v. d. šefa programa Božidara Domagoja Burića, neki tvrde da njega više zanima snimanje serije o uskocima.

Idući će dani na HRT-u opet biti prilično zanimljivi jer nastavlja se dokidanje višegodišnje prisavske v.d faze. Nakon nedavnog izbora Kazimira Bačića za glavnog ravnatelja HRT-a, odmah je uslijedio natječaj za imenovanje ravnatelja četiriju HRT-ovih poslovnih jedinica – programa, produkcije, poslovanje i tehnologije, a natječaj je završio sinoć u ponoć.

Iako će se tek u ponedjeljak moći točno znati koliko je prijava stiglo i tko ih je poslao, već sad se može čuti da je najveći interes za mjesto ravnatelja programa.

Iako mnogi očekuju da je među kandidaturama za tu poziciju i ona sadašnjeg v. d. programskog ravnatelja Božidara Domagoja Burića, pogotovo zato što je prošlog tjedna na sjednici Programskog vijeća najavio završetak izrade i skorašnje predstavljanje vrlo ozbiljno i detaljno osmišljene petogodišnje programske sheme HRT-a, ima i onih koji tvrde da se Burić neće kandidirati za ostanak na toj funkciji jer ga očekuje snimanje isto tako već najavljene nove dokumentarno-igrane serije o uskocima, za što već, navodno, obilazi i teren.

Uz dvojbe oko Burića, u priči o kandidaturama za prvog čovjeka programa spominju se i Jozo Barišić (kojeg je lani Siniša Kovačić već bio postavio na istu funkciju, ali ga s nje i smijenio), Bruno Kovačević (sadašnji v.d. glavnog urednika HTV-a 2), Krešimir Čokolić (bivši šef HTV-a 3) te Sanja Mikleušević Pavić (bivša urednica i voditeljica Dnevnika).

Izgleda pak da je najmanje zanimanja izazvalo mjesto za ravnatelja poslovanja. Iako se može čuti da se za tu funkciju prijavio jedino Mislav Stipić (kojeg je s istog mjesta nedavno smijenio Blago Markota), može se očekivati da bi mu konkurent mogao biti i sadašnji v.d. te funkcije Davor Mezulić, premda se u tom kontekstu spominje i Damira Novinića, svojedobno ravnatelja HTV-a.

U utrci za HRT-ovu produkciju spominju se Josip Krajina (sadašnji v.d.), Sanja Ivančin, Josip Popovac i Marija Nemčić, a za odjel tehnologije čuje se samo za ime sadašnjeg v.d šefa Davora Nađa.

>>Nadzorni odbor HRT-a zbog nepravilnosti kod nabave audiovizualnih djela zove Državnu reviziju

>>Tko je Kazimir Bačić, novi glavni ravnatelj HRT-a

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije