Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"JEDAN OD NAS"

Najviše Hrvata potpisalo inicijativu protiv abortusa

zastave,hrvatska zastava,europska zastava
Reuters/PIXSELL
08.07.2013.
u 20:37

Kroz europske građanske inicijative prikupljaju se potpisi za prijedloge Europskoj komisiji

Hrvati su već počeli sudjelovati u tzv. europskim građanskim inicijativama, a najviše potpisa iz Hrvatske – točno 551 do danas u 17 sati – stiglo je za inicijativu "Jedan od nas" kroz koju građani EU nastoje natjerati Europsku komisiju da podnese zakonodavni prijedlog koji bi štitio ljudski zametak kao početak razvoja ljudskog bića. Kroz europske građanske inicijative prikupljaju se potpisi za prijedloge koje Europska komisija mora uzeti u obzir ako broj prijeđe jedan milijun i ako je riječ o potpisima punoljetnih građana iz najmanje 7 od 28 zemalja članica EU.

Europska građanska inicijativa "Jedan od nas" bori se za pravnu zaštitu dostojanstva, prava na život i cjelovitost svakog ljudskog bića od začeća. "EU bi trebala zabraniti i dokinuti financiranje aktivnosti koje podrazumijevaju uništavanja ljudskih zametaka, poglavito u područjima istraživanja, razvojne pomoći i javnog zdravstva", navodi se među glavnim ciljevima ove inicijative koja je već prevedena na hrvatski jezik i koja se, kao i sve druge Europske građanske inicijative, može potpisati prateći poveznicu na službenim web-stranicama Europske komisije.

Osim za inicijativu "Jedan od nas", Hrvati su dosad dali svoje potpise za inicijativu "Fraternite2020" (5 potpisa iz Hrvatske), "Zaustavite ekocid" (5 potpisa iz Hrvatske) i "Daj mi da glasam" (1 potpis iz Hrvatske).

>> Hebrang: Pobačaj je kraj života, ali moramo misliti i na zdravlje žene

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije