Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Najstariji američki osuđenik na smrt umro prirodnom smrću

nash
15.02.2010.
u 14:51

Viva Leroy Nash na smrtnu kaznu osuđen je još 1983. godine zbog ubojstva jednog trgovca, ali smrtna kazna nikada nije izvršena zbog pravne procedure koja se otegla.

Najstariji osuđenik na smrt, koji je u američkom zatvoru čekao izvršenje smrtne kazne, umro je prirodnom smrću u zatvoru u dobi od 94 godine.

 Viva Leroy Nash na smrtnu kaznu osuđen je još 1983. godine zbog ubojstva jednog trgovca, ali smrtna kazna nikada nije izvršena zbog pravne procedure koja se otegla. U trenutku Nashove smrti u tijeku je bio postupak po žalbi tužiteljstva koje se Vrhovnom sudu žalilo na presudu federalnoga žalbenog suda prema kojoj Nash nije mentalno sposoban za sudjelovanje u obrani.

Nash je rođen u južnom Utahu, a prvi podaci u njegovu kriminalnom dosjeu datiraju još iz tridesetih godina prošlog stoljeća. I prije posljednjeg nedjela, 25 je godina proveo u zatvoru zbog ubojstva policajca.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar kos
kos
16:46 15.02.2010.

ma da je obojen nebi dočekao,,,

TC
tigar-cro
16:42 15.02.2010.

Koliko su Ameri pametni, sad ce ga staviti na elektricnu stolicu radi....\"\"izvrsenja kazne\"\"......hahaha

Avatar kos
kos
15:40 15.02.2010.

VIVA to mu dođe nešto kao ŽIVOTA,e pa mu se i ostvarilo!!...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije