Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
još drži rekord

Najstarija na svijetu: Amerikanka proslavila 116. rođendan

Besse Cooper
Guinness World Records
27.08.2012.
u 22:22

Besse Cooper kaže da je doživjela toliko godina jer "gleda svoja posla i ne jede nezdravu hranu"

Najstarija žena na svijetu, Besse Cooper, proslavila je u nedjelju 116. rođendan. Ona je u siječnju prošle godine ušla u Guinnessovu knjigu rekorda kao najstarija osoba na svijetu.

Na nekoliko mjeseci joj je ipak bila skinuta titula najstarije osobe na svijetu nakon što je otkriveno kako je Brazilka Maria Gomes Valentim starija od nje 48 dana, no ona je preminula 21. lipnja 2011. pa je Besse ponovno zauzela tu titulu.

Besse Cooper rođena je 1896. godine u američkoj državi Tenessee, a tijekom Drugog svjetskog rata preselila se u Monroe u potrazi za poslom učiteljice. Udala se 1924. godine te rodila četvero djece. Danas ima 12 unuka i više od deset praunuka i prapraunuka.

A kako je doživjela toliko godina?

– Gledam svoja posla i ne jedem nezdravu hranu! – kaže ova 116-godišnjakinja.

Komentara 6

HA
hansruedi
23:09 27.08.2012.

ma gleda svoja posla, mozes si misliti!! pa vidite da jedva gleda, ako uopce nesto vidi!! ali u tome je stvar kad nis ne vidis, a mozda vise i ne cuje, onda se manje uzrujavas i ne dizes si tlak!! stara lukavica!!!!

TO
Toni50
23:10 27.08.2012.

A kako se doživi toliko godina kao ona ili više ? To je moguće samo na jeda jedini način; i to vrlo jednistavno nesmijete prije umrijeti

HA
hansruedi
23:12 27.08.2012.

ma da , stara je sigurno na aparatima koji stoje iza nje, samo to nevidis!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije