Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kako se slavilo u Hrvatskoj

Najspektakularniji i najmasovniji doček u Hrvatskoj bio je u Splitu, u Zagrebu brazilske plesačice

Brazilske plesačice
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/12
01.01.2014.
u 09:00

Prema procjenama, čak oko 70 tisuća građana uživalo je u nastupu Gibonnija, Dino Dvornik Tribute Banda i glazbene skupine Mjesni odbor.

Na splitskoj Rivi organiziran je spektakularni doček Nove godine. Prema procjenama, čak oko 70 tisuća građana uživalo je u nastupu Gibonnija, Dino Dvornik Tribute Banda i glazbene skupine Mjesni odbor. Posebnu pažnju privlačio je i golemi videozid od morske vode, širok pet, a visok tri metra. Pumpe su ispumpavale morsku vodu između Matejuške i Rive i tako radile vodeno platno nalik slapu na kojem se direktno projicirala slika s pozornice.

Dežurni u splitskoj Hitnoj pomoći nisu imali puno posla u najluđoj noći. Zabilježili su ukupno 13 intervencija, što je manje nego ikada do sada. No, na pirotehnici se nije štedjelo. Grmjelo je cijele noći, ali izgleda da posljedica nije bilo. Nije bilo ni pijane mladosti koja svake najluđe noći puni ordinacije. Split se, tradicionalno, može pohvaliti i s prvom izložbom u novoj godini. S prvom minutom 2014. godine u Foto klubu u Marmontovoj ulici otvorena je izložba Julija Mosettiga.

Popularni rock-bend Hladno pivo bio je zadužen za odličnu atmosferu na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, gdje se i ove godine okupilo više desetaka tisuća ljudi.

Uz središnji doček Zagrepčani i njihovi gosti dočekali su Novu i na Zrinjevcu, gdje su za atmosferu bili zaduženi ZOCiONI te Tena & Drama Bend. U Tomićevoj ulici, podno uspinjače, u sklopu Fuliranja okupljene u novogodišnjoj noći zabavljali su Soulfingersi.

Posebno "vruće" bilo je u zagrebačkom Hypo Event Centru gdje je organiziran doček Nove Godine 2014 pod imenom Rio de Janeiro - All in one rhythm s nastupom brazilskih plesačica.

Riječani i njihovi gosti novu 2014. dočekali su na središnjem organiziranom dočeku na Korzu uz nastupe Quasarra, Massima i Majki, a Opatijce i njihove goste su na Ljetnoj pozornici zabavljali Koktelsi i klapa Nevera. Novu 2014. godinu u Opatiji je dočekalo između 3500 i 4000 gostiju, a otvoren je 21 hotel.

Više tisuća Brođana Novu Godinu je dočekalo uz domaće glazbene snage "Adastru“ i "Otpisane“, šampanjac i kuhano vino na slavonskobrodskom središnjem gradskom Trgu "Ivane Brlić-Mažuranić". Veselo je bilo i u brojnim ugostiteljskim objektima i većini kafića u središtu grada koji su radili cijele noći.

No, ipak najviše Brođana Novu 2014.godinu čekali su u svojim toplim domovima ili na privatnim zabavama s rodbinom i prijateljima. U ponoć je na središnjem gradskom trgu nakon spektakularnog vatrometa Brođanima čestitku uputio gradona čelnik dr.Mirko Duspara i župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić.

Mnogobrojni Osječani s valcerom i vatrometom ušli su u novu 2014. godinu na glavnome gradskom Trgu Ante Starčevića gdje su ponuđeni toplim čajem s rumom, a zabavljali su ih domaći bendovi Lavine, Passage band i mladi rock sastav Red Roosters te tamburaške skupine "Sitni vez" i "Zlatni vez".

Više tisuća građana i turista na dubrovačkom Stradunu ispratilo je 2013. godinu bučno i veselo. Točno u ponoć čestitku je uputio i gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić.

Koncertom grupe Magazin i spektakularnim vatrometom građani Čakovca dočekali su novu 2014. godinu.

Već tradicionalno Varaždinci su u novu godinu ušli prvim sportskim događajem u Hrvatskoj, novogodišnjom utrkom koja se točno u ponoć trčala ulicama Varaždina. Novogodišnja utrka okupila je oko 250 trkača i trkačica iz Mađarske, Slovenije, Njemačke i Hrvatske. Prvi put je organizirana i utrka osoba s invaliditetom u kolicima koji su se natjecali na stazi dugoj tisuću metara. Grad je za više od tisuću građana koji su slavili na otvorenom, osigurao besplatne klipiće te kuhano vino.

>>Evo kako se dočekala 2014. : Rekordni vatromet u Dubaiju, u Londonu i snijeg s okusom breskve

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar HLEBINAC
HLEBINAC
11:28 01.01.2014.

Neviđena sramota na 1 programu HRT-a, sinoć 15 minuta iza ponoći Radman puštao iz nekakvog podruma komunističke i partizanske pjesme: „O Bela ćao“, „Drugarska se pjesma ori“ i tko zna što još nisam čuo jer sam prebacio kanal da ne gledam tu sramotu!

Avatar Kristijan Krkač
Kristijan Krkač
16:58 01.01.2014.

HRT je nadmašil samog sebe. Da "drugarska se pjesma ori". Sramota! Tko su ti drugari, drugovi. Ja drugare i drugove nikad nisam imal. Imal sam prijatelje, frendove, kompiće, ali drugove i drugare nikad. Imal sam gospođe i gospodu susede, itd. Dakle, tko su "drugari" iz pjesme? Živo me zanima tko je potpisal taj program ili tko ga je usmeno odobril. Nije to pitanje estetike i kulture, jer kad bi bilo, onda bi se temeljem razloga moglo proglasit nekulturom.

Avatar Kristijan Krkač
Kristijan Krkač
17:00 01.01.2014.

Samo čekam kaj bu gospon Starčević (čitaj: Antun Ego (Ratatouille, 2007.)) napisal o tome. To bu napokon nekaj zanimljivo za pročitat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije