Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi slučaj u KB SVETI DUH

Najmanje šest beba zaraženo enterovirusima: Poznato odakle je infekcija došla

Zagreb: Klinička bolnica Sveti Duh
Foto: Robert Anic/PIXSELL
20.06.2023.
u 10:14

KB Sveti Duh tek je jučer obavijestio HZJZ o epidemiji te su zabranjeni posjeti

Klinička bolnica Sveti Duh potvrdila je u utorak da šestero novorođenčadi rođene u toj bolnici ima simptome enterovirusnog meningitisa te su zabranjene posjete na Ginekologiji. Enterovirus je izoliran kod šestero novorođenčadi, rođenih između 8. i 12. lipnja, i na liječenju su u KB-u Sveti Duh i Klinici za dječje bolesti, a dijete liječeno u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ otpušteno je na kućnu njegu, odgovorila je bolnica na Hinin upit.

– Dijagnostičkom obradom utvrđeno je da se radi o enterovirusnoj infekciji. Nijedno novorođenče nema simptome enterovirusnog meningitisa, već samo enterovirusne infekcije. Djeca su adekvatno zbrinuta te su dobrog općeg stanja i kod većine se očekuje brzi otpust kući – poručuju iz Klaićeve.  Prema neslužbenim informacijama, čini se da je enterovirus u rodilište ušao putem jedne od inficiranih rodilja

Budući da su sva četiri djeteta imala isti uzrok fibriliteta te su rođena u kratkom vremenskom radoblju u istom rodilištu, iz Klaićeve su kontaktirali epidemiološku službu, a jednako su učinili i u rodilištu na Svetom Duhu. Proveden je epidemiološki nadzor te se provode sve mjere sprečavanja širenja infekcije. 

KB Sveti Duh tek je jučer obavijestio HZJZ o epidemiji te su zabranili posjete, piše Jutarnji list. O epidemiji nisu obavijestili Ministarstvo zdravstva.

"Do daljnjeg nisu dopušteni posjeti Klinici za ginekologiju i porodništvo. Zbog uočene povećane učestalosti sezonskih infekcija prisiljeni smo do daljnjega zabraniti posjete", navodi se u jučerašnjoj objavi na stranicama bolnice.

POVEZANI ČLANAK:

Ministarstvo zdravstva zatražilo je hitno očitovanje o novonastaloj situaciji u KB-u Sveti duh, doznajemo od uprave. Potvrdili su da nisu službeno obaviješteni od KB-a Sveti Duh o nastaloj situaciji te ne posjeduju konkretne informacije. Navode da su poslali dopis te traže hitno očitovanje.

– Inzistiramo na koordinacijskim aktivnostima kako bi se aktivno upravljalo navedenom ugrozom i sačuvalo zdravlje pacijenata. Pacijenti nam moraju biti u fokusu jer radi njih zdravstveni sustav postoji, što uključuje i KB Sv. Duh te osnivača ustanove – Grad Zagreb – poručili su iz Ministarstva. 

Istodobno su dodali i da upravo traje nadzor zdravstvene inspekcije vezano za slučaj pacijentice preminule na Objedinjenom hitnom bolničkom prijmu u KB-u Sveti Duh te da će nadzor ujedno obuhvatiti i neželjeno zbivanje u rodilištu.

VIDEO Beroš o smrti pacijenata u čekaonici KB-a Sveti Duh

 

Više o virusnom meningitisu čitajte OVDJE.

Komentara 40

Avatar Guy_Fawkes
Guy_Fawkes
10:26 20.06.2023.

Molim vas, nemojte sada oplesti po drugar'ci ravnateljici, žena je dobila nagradu od zenfa i želi malo uživati u njoj. PS: ako neki članak zaslužuje "strava", onda je to ovaj.

Avatar Crazy_bat
Crazy_bat
10:26 20.06.2023.

Jel im i ovo netko "maliciozno podmetnuo"?

BL
blekpanther
10:39 20.06.2023.

Kakvim Virusom prije dvije godine bijaše zahvaćen Zagreb? I nemojte se sada žaliti svi znamo da se Virusi brzo šire, Birali ste i sad uživajte, šta bi se oni brigali za našu djecu kad oni u Kongu za MALE pare kupe kakvu žele,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije