Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požar

Najmanje 89 poginulih u požaru koji je zahvatio bolnicu u Kalkuti

požar Indija
AFP/Pixsell
09.12.2011.
u 07:30

Požar je izbio rano ujutro u petak u podrumu bolnice koji se koristio kao skladište

Nekoliko desetaka pacijenata ostalo je zarobljeno u vatrenoj stihiji u bolnici AMRI u južnom dijelu indijskog grada Kalkute, a prema izjavama službenika, najmanje 89 ih je poginulo, prenosi BBC.

Požar je izbio rano jutros u podrumu bolnice koji se koristio kao skladište, a u kojem je bilo puno zapaljivih predmeta. Vatra se brzo proširila zgradom i zarobila pacijente na svih šest katova bolnice u kojoj je bilo 160 pacijenata.

Vatrogasci su odmah stigli na mjesto nesreće i punih pet sati borili su se s požarom prije nego što su ga stavili pod nadzor. Spasilačke ekipe pokušavaju doći do svih preživjelih i izvući ih iz zgrade. Pacijenti koje su uspjeli spasiti, njih 50-ak, prevezeni su u druge bolnice u gradu. U spašavanju sudjeluju i stanovnici okolnih zgrada koji su prvi dotrčali na mjesto nesreće i izvlačili pacijente iz goruće bolnice.

Vlasti su privele šest članova bolničkog odbora za koje se smatra da su odgovorni za tragediju. Obećavši da će krivci za ovaj ''neoprostiv zločin'' biti najstrože kažnjeni, glavna ministrica Zapadnog Bengala Mamata Banejree izjavila je da je bolnica djelovala ilegalno jer su joj ranije gradske vlasti oduzele dozvolu za rad.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije