Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokolj u brazilu

Najmanje 11 mrtvih u luđačkom pohodu u školi u Rio de Janeiru

ubojica iz brazila
Foto: Globo.com
1/5
07.04.2011.
u 16:23

Među žrvtama ima i odraslih i djece, a ranjeno je 18 osoba. Napadač je poginuo u okršaju s policijom.

 

Najmanje 11 djece ubio je, a još 18 osoba je ranio  pomahnitali muškarac u osnovnoj školi Tasso da Silveira u Rio de Janeiru, javlja portal Globo . Policija je identificirala napadača kao 23-godišnjeg Wellingtona Menezesa de Oliveira, koji je nekada pohađao tu školu.

Prema prvim informacijama, mlađi je muškarac došao u školu s ruksakom na leđima, a trebao je, navodno, održati  predavanje učenicima. U ruksaku je imao dva pištolja i u jednom je trenutku počeo pucati po djeci i osoblju. Djeca su stala trčati, a prometni policajac koji se našao u blizini pozvao je pomoć. Prema nekim izvorima, brzo je reagirala vojna policija koja je zapucala prema pomahnitalome napadaču i pogodila ga. Drugi izvori tvrde da se muškarac sam ubio.

Zamjenik gradonačelnika Zapadnezone, Edmar Peixoto, izjavio je kako je  Wellington Menezes ostavio pismo u kojem priznaje da je HIV pozitivan.

 

Bio je odlučan da nakon masakra presudi i sebi.

Komentara 4

ST
Stole1
22:22 07.04.2011.

Brazilska vojna policija svaki put kad uđe u neku od favela ubije najmanje 11 ljudi bilo krivih bilo nevinih, tako da se mora imat na umu da je Brazil jedna od zemalja u kojoj ljudski život ne znači ništa, s obzirom da ima na desetke milijuna sirotinje s kojima vlasti jedva izlaze na kraj.

AA
aabbcc
17:30 07.04.2011.

. koji je nekada pohađao tu školu. // zasto se tamo djaci tako vracaju u svoje skole?

PP
pp
01:09 08.04.2011.

i Brazil konja za trku ima...nisu samo u fuci i sambi dobri...najs...nadam se da će Argentinci odgovorit propisno i nadmašit ove mulate...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije