Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STVARAJU PROBLEME

Najezda štakora u Baranji: 'Veliki su, veći no inače, dobro uhranjeni. Nema gdje ih nema u dvorištu'

Rats in the city
Foto: Wolfram Steinberg/DPA
12.02.2024.
u 10:56

Stanovnici zapadnog dijela Baranje imaju velikih problema

Veliki su, veći no inače, dobro uhranjeni, suprug i ja nismo ih dosad toliko vidjeli. Nema gdje ih nema po dvorištu, u šupi, ambaru, čardaku, rupa do rupe… - ovako je čitateljica Glasa Slavonije opisala najezdu štakora koja se događa na njenom području na zapadnom dijelu Baranje.

Kaže kako ih njihov njemački ovčar lovi po cijelom dvorištu, no i da oni bez bojazni trče preko njega. Rekla je kako su štakori ušli pod automobil te pregrizli žice. -  Muž je mljeo kukuruz i odmah su se stvorili zbog onih par zrna šrota što je palo dolje. Kad je otvorio tu prostoriju, cičali su kao da ih je u njoj bilo sto… Žale se i drugi u susjedstvu - rekla je čitateljica. Slične pritužbe dolaze i iz okolice Donjeg Miholjca, iz Valpovštine.

Halil Salha, direktor tvrtke za deratizaciju, kaže kako na području gdje oni djeluju nema takvih prijava. Kazao je kako su oni koji prijavljuju takve slučajeve vjerojatno sami stvorili uvjete za razvoj štakora poput dostupnosti hrane i ostalog. Kaže kako se mora održavati higijena u dvorištu te da svinjac treba tako napraviti da štakor nema pristup kao i u prostore gdje se skladišti hrana. Sugovornica Glasa Slavonije kaže kako oni upravo to i čine te da nikada prije nije bila takva najezda. Kaže da i susjedi imaju isti problem iako nemaju svinje ni kukuruz.

VEZANI ČLANCI

VIDEO Nikad nećete pogoditi: Znate li tko je Barbie s riječkog karnevala?

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar messerschmidt
messerschmidt
11:17 12.02.2024.

Pa dobro, u Vijetnamu su specijalitet! Vjerojatno se i njima gadi kad Hrvati peku janjca.

HR
hrza
11:35 12.02.2024.

To su mutanti.

XT
Xtreme77
16:17 15.02.2024.

Treba nepalce i te musave poslat oni ce ih pojest

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije