Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najukusnija manifestacija

Najduži stol u Hrvata: Iz Velike ni ove godine nitko nije otišao gladan

Velika: ​Gastro manifestacija Najdu​ž​i stol ​u Hrvata u sklopu Međunarodne smotre folklora
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/8
30.05.2022.
u 14:23

Na stolovima su se našli su se brojni gastronomski specijaliteti za prste polizati, od domaćeg kulena, kobasice, slanine, čvaraka i kotlovine preko graha, šarana na gradele, liganja, čobanca i fiš paprikaša do pita, kolača, jela s tartufima...

Veličani i njihovi gosti nakon dvogodišnje su stanke ponovno mogli uživati u konzumaciji delicija s Najdužeg stola u Hrvata. Na jedinstvenoj gastronomskoj manifestaciji u malom slavonskom mjestu podno Papuka okupili su se izlagači i posjetitelji iz cijele Hrvatske.

Nažalost, kiša je ove godine onemogućila održavanje priredbe na otvorenom, pa su snalažljivi organizatori sve one koji su pripremali i kušali hranu smjestili pod veliki šator. Najukusniju manifestaciju po jedanaesti su put uspješno organizirali Općina Velika i Turistička zajednica "Zlatni Papuk".

- Najduži stol smo odlučili malo osvježiti, ali zadržati njegov identitet. Od ove godine događaj usmjeravamo prema očuvanju prirode i ističemo važnost ekologije. Svaki posjetitelj na ulazu je dobio ekološki pribor za jelo i čaše za kušanje hrane na svim stolovima izlagača – rekao je Tomislav Galić, direktor Turističke zajednice Zlatni Papuk, koja pokriva  područja općina Velika, Kaptol, Brestovac i Jakšić.

28.05.2022., Velika - ​S​redi​s​nja manifestacija 30. Me​dj​unarodne smotre folklora​ pod nazivom ​​"​​C​uvajmo obi​c​aje zavi​c​aja​" u Velikoj je 11. Najdu​z​i stol ​u Hrvata. Na ​n​ajdu​z​em ​gastro-​stolu​ u Hrvatskoj​ razne ​su specijalitete pripremi​li​ i predstavi​li ​stanovnici, ugostitelji i proizvo​djac​i podru​cj​a Zlatnog Papuka​, ​te gosti iz svih krajeva Hrvatske i susjednih zemalja s naglaskom na prirodni i autohtoni proizvod kao inspiraciju u gastronomiji. Uz izvorne gastronoms​ke​ specijalitete​ ​posjetitelji su​ ​mogli uzivati i u degustacij​i​ ​izvrsnih ​vina​ kutjevackog vinogorja.​ Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL (ilustracija)

Na Najdužem stolu razne su specijalitete pripremili i predstavili stanovnici, ugostitelji i proizvođači s područja Požeštine te gosti iz svih krajeva Hrvatske i susjednih zemalja, s naglaskom na prirodni i autohtoni proizvod kao inspiraciju u gastronomiji.

Na stolovima su se našli su se brojni gastronomski specijaliteti za prste polizati, od domaćeg kulena, kobasice, slanine, čvaraka i kotlovine preko graha, šarana na gradele, liganja, čobanca i fiš paprikaša do pita, kolača, jela s tartufima...

Uz izvorne gastronomske specijalitete, posjetitelji su mogli uživati i u degustaciji izvrsnih vina kutjevačkog vinogorja. S ulaznicom po cijeni od 30 kuna mogla se kušati hrana na svim stolovima, uključujući i pečenog vola kao glavnu poslasticu. Uglavnom, iz Velike nitko nije otišao gladan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije