Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plaće bogatih žena

Najbolje plaćena Amerikanka zaradila 16,7 milijuna dolara

rosenfeld
reuters
29.04.2010.
u 20:16

Irene Rosenfeld na čelu je kompanije Kraft Foods, najvećeg američkog proizvođača hrane.

Irene Rosenfeld (56), izvršna direktorica američkog Kraft Foodsa, najbolje je plaćena žena u Sjedinjenim Državama u 2009. godini. Prošle godine ona je bila na trećem mjestu Forbesova popisa najbolje plaćenih žena, no izbila je na prvo mjesto nakon što joj je paket kompenzacija i bonusa utrostručen. Ona je prošle godine zaradila 16,7 milijuna dolara. Rosenfeldova je na čelu najvećeg američkog proizvođača hrane, a njene kompenzacije i zarade na razini su njenih muških kolega iz sličnih velikih tvrtki koje proizvode hranu.  

Na drugome mjestu je Susan Ivey iz duhanske kompanije Reynolds American sa 11,8 milijuna dolara godišnje plaće, a treća je Carol Mayerrowitz iz trgovačkog lanca TJX Cos. Indra Nooyi iz PepsiCo-a četvrta je sa 10, 8 milijuna, a Andrea Jung iz Avona peta sa 9,1 milijunom. Iako ima dosta dobro plaćenih žena, na najvišim položajima u američkim kompanijama ima samo tri posto žena.

Ključne riječi

Komentara 1

DX
dxd
15:27 30.04.2010.

Naravno ovaj clanak treba pojasniti. Nije da je gospodja Rosenfeld najbolje placena zena u Americi, nego je ona najbolje placena zena u korporacijskom svijetu. Niz glumica i pjevacica su placene puno bolje. Oprah je vjerojatno zaradila 100 puta vise prosle godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije