Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
don ivan grubišić

Najavljuju prodaju HPB-a i CO-a, a mi raspravljamo o promjeni imena

ivan grubišić
Patrik Macek/Pixsell
14.06.2012.
u 13:06

– Država daje "svetoj kravi" 72 milijuna kuna godišnje, ona ima 240 zaposlenika, a akademici primaju plaću i do 12 tisuća kuna. Danas kada Hrvatska ima devet sveučilišta, doprinos Akademije vrlo je malen – vjeruje don Grubišić.

Stanje u Hrvatskoj zahtijeva uvođenje "izvanrednog stanja" da bismo mogli izaći iz duboke i sveopće krize u koju su nas dovele prvenstveno politikantske strukture u posljednje 22 godine, tvrdi nezavisni saborski zastupnik don Ivan Grubišić. Pod "izvanrednim stanjem" podrazumijeva jedan novi početak hrvatskog društva.

– Sabor bi trebao biti inicijator jednog strateškog projekta razvoja Hrvatske u budućih 20 godina, sastavljenog od grupe istaknutih znalaca materije, ljudi prepoznatljiva poštenja i socijalne osjetljivosti. Ne možemo izgrađivati jedno društvo a da nemamo jednu strategiju razvoja koja drži vodu – kazao je don Grubišić te dodao kako je neodrživ sustav u kojem svake četiri godine u Hrvatskoj slijedi politička promjena u kojoj svatko donosi svoje zakone, obustavlja već donesene te sve "uštimava" prema svojim potrebama.

– Želimo da Sabor bude inicijator zakona, a ne da, kao što se događa danas kada se najavljuje prodaja Hrvatske poštanske banke i Croatia osiguranja, Sabor po narudžbi Vlade raspravlja o promjeni osobnog imena – zamjerio je don Grubišić vladajućima, jednako kao što mu smeta što još nisu objavljeni rezultati popisa stanovništva provedenog u travnju prošle godine.

– Uvidom u te rezultate napokon bismo dobili i točan popis birača. Imamo pravo znati koliko nas je, a odluka Vlade da to ne objavljuje nacionalna je sramota – poručio je.

U krizi koja vlada ne bi smjelo biti privilegija, koji se posebno vide na primjeru Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU).

– Država daje toj "svetoj kravi" 72 milijuna kuna godišnje, ona ima 240 zaposlenika, a akademici primaju plaću i do 12 tisuća kuna. Danas kada Hrvatska ima devet sveučilišta, doprinos Akademije vrlo je malen – vjeruje don Grubišić.

Vladajućima predlaže regionalizaciju i decentralizaciju javne uprave, koja će, uvjeren je, za dvije-tri godine riješiti gorući problem Hrvatske – nezaposlenost. Trebalo bi 70 posto novca ostajati u Dalmaciji, čime bi se mogla potaknuti proizvodnja zdrave hrane koja bi se automatski povezala s turizmom.

Nije, tvrdi, sudjelovao na splitskom gay prideu jer vjeruje da povorke nisu način rješavanja problema.

– U Splitu je bilo više policije nego prosvjednika, pa ta parada nije bila svečana povorka ljudskih prava i zapravo je neuspjela – ustvrdio je don Ivan Grubišić dodavši kako je on u Sabor izabran kako bi rješavao probleme svih građana, pa i gay parova.

Komentara 10

OB
-obrisani-
15:28 14.06.2012.

14.06.2012. u 13:24h PROSPERITETNI OXYMORON je napisao/la: zar je jedino grubišić čovjek koji ima mozga u saboru, nasuprot intelektualnim amebama iz ostalih stranaka? **************** Upravo obratno, on je jedina ameba koja je već u više navrata pokazala i dokazala daa nema mozga, a ne da je jedina koja ga ima !

Avatar wratnik
wratnik
16:38 14.06.2012.

+ - 14.06.2012. u 13:24h PROSPERITETNI OXYMORON je napisao/la: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, za pocetak vrlo pohvalno.

OB
-obrisani-
13:24 14.06.2012.

zar je jedino grubišić čovjek koji ima mozga u saboru, nasuprot intelektualnim amebama iz ostalih stranaka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije