Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVAN NAGY

Nagodio se: Četiri i pol godine jer je pijan usmrtio dvije žene

nesreća,ivan nagy
Duško Mirković/PIXSELL
01.02.2013.
u 19:07

Tužiteljstvo je tražilo za Nagya sedam godina zatvora, no nakon podnošenja optužnice on je odlučio priznati krivnju i nagoditi se

– Meni na žalost više nitko ne može vratiti ni majku ni izgubljeno zdravlje i to je za mene nenadoknadiv gubitak. Presuda je takva kakva jest. Ne bih se izjašnjavala je li pravedna ni je li preblaga – komentirala je danas Zlata Bičanić iz Novog Majura pokraj Pakraca presudu Ivanu Nagyu (47) koji je na Općinskom sudu u Bjelovaru osuđen na četiri i pol godine zatvora jer je 29. prosinca 2011. u Batinjani pokraj Pakraca vatrogasnim kamionom skrivio tešku nesreću u kojoj su poginule Zlatina majka Iren Krejči (72) i Ana Bortot (69), dok je Z. Bičanić teško ozlijeđena, a od tih se ozljeda do danas nije posve oporavila.

Tog dana u 17.20 sati Nagy je, vozeći pijan, najprije udario u parkirani automobil, a potom i u tri nesretne žene koje su u skupini s još nekoliko ljudi stajale ispred automobila.

>> Vatrogasnim kamionom ubio dvije žene pa se odvezao do kafića

Nije se zaustavio

I ne pokušavajući se zaustaviti i eventualno pomoći unesrećenima, Nagy je nastavio vožnju, a policajci su ga sat kasnije pronašli u više od 20 kilometara udaljenoj Poljani ispred jednog kafića u Ulici Ljudevita Gaja. U krvi mu je izmjereno 2,18 promila alkohola, a njegov suvozač imao je 2,74 promila. Vozilo kojim je Nagy upravljao bilo je vlasništvo DVD-a iz Brekinske čiji su i on i njegov suvozač bili članovi, a nesreća se dogodila kada su se vraćali iz Pakraca s tehničkog pregleda nakon kojeg su svratili na piće.

Od posljedica udarca na mjestu nesreće preminula je A. Bortot, dok su Zlata Bičanić i Iren Krejči prevezene u pakračku bolnicu gdje je i Krejči preminula tijekom noći.

Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru protiv Nagya je u svibnju 2012. podnijelo optužnicu predlažući da mu se izreče kazna od sedam godina zatvora budući da zakon za to djelo predviđa kaznu od tri do 10 godina. No nakon što je optužnica potvrđena, Nagy se nagodio s tužiteljstvom na kaznu zatvora od četiri i pol godine.

Zadovoljni nagodbom

– Zadovoljni smo jer svjesni smo da bi sud možda izrekao i blažu kaznu od ove na koju smo se nagodili. Smatramo da je kazna dobra za okrivljenika i za javnost – kazala je Sandra Knok Čanić, glasnogovornica ODO-a u Bjelovaru.

Od komentara se suzdržala Vlasta Maček, kći poginule A. Bortot, navodeći kao i Z. Bičanić da njoj majku nitko ne može vratiti. Sud je, kaže, presudio kako je presudio i ona to ne bi komentirala, a okrivljeni ionako mora živjeti sa spoznajom da je odgovoran za smrt dviju žena.

Komentara 7

VA
valdemar001
21:00 01.02.2013.

niti pet godina - koja je to usrana pravna država - koji prokleti zakoni - koja mu je olakšavajuča okolnost - možda je 3 godine prije toga gasio vatru ili je bio u ratu - bolesna pravna država - bolesnana pravna država - nagodio se idiot idiot i onaj koji mu je dosudio tako mali kaznu - koju kaznu bi mu dosudio da je kojim sretnim slučajem zgasio nekoga od reodbine od ovog sudije ili sutkinje - dali bi i onda vrijedila nagodba???????????????? - lakrdija - uostalom kao i cijela trula banana država

OB
-obrisani-
21:04 01.02.2013.

i Čačić se nagodio

GE
gentlmanst
19:35 01.02.2013.

" – Zadovoljni smo jer svjesni smo da bi sud možda izrekao i blažu kaznu od ove na koju smo se nagodili. Smatramo da je kazna dobra za okrivljenika i za javnost – kazala je Sandra Knok Čanić, glasnogovornica ODO-a u Bjelovar." Gore izrečenom nije potreban nikakav komentar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije