Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opasno zračenje

Naftna kompanija u Teksasu izgubila radioaktivnu šipku

Halliburton (1)
Reuters/Pixsell
19.09.2012.
u 07:44

U potragu za šipkom uključili su se Nacionalna garda, FBI i Agencija za zaštitu okoliša. Šipka je klasificirana kao radioaktivni izvor treće kategorije te bi mogla nanijeti trajne ozljede bilo kome tko dođe u kontakt s njom

Američka naftna kompanija Halliburton izgubila je u Texasu radioaktivnu šipku koja se upotrebljavala za istraživanje bušotina plina i nafte, piše Telegraph. U potragu za šipkom uključili su se Nacionalna garda, FBI i Agencija za zaštitu okoliša.

Šipka je klasificirana kao radioaktivni izvor treće kategorije te bi mogla nanijeti trajne ozljede bilo kome tko dođe u kontakt s njom. Mogla bi biti i kobna ako netko u njenoj blizini provede dane ili tjedne. Inženjeri su šipku prevozili kamionom između nalazišta Pecos i Odessa 11. rujna, a naknadno su uspostavili da se šipka ne nalazi u svom zaštitnom kontejneru. Halliburton nudi nagradu za šipku, ali upozorava potencijalnog nalaznika da ostane barem sedam metara udaljen od nje.

>> Rekordno visoka radioaktivnost u ribi ulovljenoj pokraj Fukushime

Komentara 2

IP
info_punkt
09:40 19.09.2012.

to ni muji i hasi ne bi pošlo za rukom...

Avatar LargoWinch
LargoWinch
13:36 19.09.2012.

Zaturili ljudi...Šipka, pa šipka- pa to se svakom može desiti! :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije