Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
srbija

Nacrt za platformu o Kosovu pod oznakom 'državna tajna'

ivica dačić
Marko Mrkonjić/PIXSELL
24.10.2012.
u 19:31

Na jednosatnom sastanku državnog vrha razmatrana je radna verzija platforme za Kosovo

Beogradski mediji večeras javljaju da je završen sastanak državnog vrha u zgradi Predsjedništva Srbije koji je trajao sat vremena i na kojemu je razmatrana radna verzija platforme za Kosovo. Na sastanku kojim je predsjedao predsjednik Tomislav Nikolić nazočili su premijer Ivica Dačić, prvi potpredsjednik vlade Aleksandar Vučić, direktor ureda za Kosovo Aleksandar Vulin i potpredsjednica vlade za eurointegracije Suzana Grubješić, a sudionici nisu davali nikakve izjave za medije.

Kako doznaje B92, sudionici ovog dugo najavljivanog sastanka dobili su dokument s oznakom "državna tajna" koji je "polazna osnova za novu platformu za Kosovo". U idućih nekoliko dana oni će dati svoje primjedbe i prijedloge na taj dokument i, kako je rečeno medijima, neće se odugovlačiti s izradom platforme, a sljedeći sastanak  očekuje se već sljedećeg tjedna.

Dačić je prije sastanka rekao da ne bi trebalo očekivati da taj dokument danas bude i usvojen dodajući kako "platforma mora biti dovoljno fleksibilna kako bi se uopće nastavili razgovori s Prištinom", ali je ponovio da "postoji crvena linija ispod koje Srbija neće ići". Srpski premijer drži da "treba odvojiti pitanje konačnog rješenja za Kosovo i ono što se događa između toga, a to je relaksacija i vidljiv napredak u odnosima s Prištinom".

>> Kosovo usvojilo dokument o normalizaciji odnosa sa Srbijom

Ključne riječi

Komentara 4

LI
Livi
21:21 24.10.2012.

Tako se brane drzavni interesi, a ne kao nas u dva mandata birani i do smrti privilegirani bivsi predsjednik koji je i strogo povjerljive dokumente vojne naravi davao britanskim novinarima. I Bajic ce reci da je svo vrijeme savjesno obavljao svoju duznost.

Avatar cros
cros
07:38 25.10.2012.

Kakav plan, kome to uopće treba! Kosovo je suverena država priznata od međunarodne zajednice i ne postoji "plan", za povratak u srbiju osim u srpskim šovinističkim glavama!

OB
-obrisani-
08:42 25.10.2012.

Ovo je totalna Santa Barbara, svaki dan novi zapleti..a ustvari niš neznaš, tko skime i što se napravilo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije