Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
maratonska sjednica

Nacionalno vijeće HDZ-a: Neće biti sučeljavanja kandidata prije izbora

HDZ (1)
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/10
01.02.2012.
u 18:58

Odlučeno je kako kandidati za funkcije predsjednika i potpredsjednika HDZ-a na predstojećim izborima neće smijeti koristiti stranačke prostorije sve do 5. svibnja

Od demokratskih izbora u HDZ-u izgleda da neće biti puno. Pokazala je to maratonska sjednica Nacionalnog vijeća stranke koja je trajala više od četiri sata i na kojoj je donesena odluka kako se kandidati za funkcije predsjednika i potpredsjednika HDZ-a na predstojećim izborima neće smijeti koristiti stranačkim prostorijama sve do 5. svibnja. Tek od tog datuma pa do 19.svibnja, dakle svega dva tjedna, kandidati će za potrebe svoje kampanje smjeti u prostorije stranke. Do tada će već biti izabrani izaslanici za Sabor stranke, pa je upitno kakvu to kampanju mogu kandidati organizirati u svibnju.

Neslužbeno doznajemo da su se tom prijedlogu žestoko suprotstavili članovi Nacionalnog vijeća Katarina Fuček te Gordan Jandroković, tajnica i šef zagrebačkog gradskog odbora koji je prostorije stranke u Gundulićevoj ulici još u ponedjeljak na sjednici odlučio otvoriti svim kandidatima. Bit će zato zanimljivo vidjeti kako će se riješiti problem, s obzirom da su svoj zahtjeve za korištenje prostorija u Gundulićevoj već uputio kandidat za šefa stranke Drago Prgomet, a Tomislav Karamarko u petak je upravo u tim prostorijama trebao održati tiskovnu konferenciju na kojoj bi najavio svoju kandidaturu.

– Ja osobno poštivat ću odluku Nacionalnog vijeća. To je u interesu stranke – poručio je Drago Prgomet, kandidat za predsjednika HDZ-a. No, nije to jedini nedemokratski potez Nacionalnog vijeća. Isto je tako odlučeno da se neće organizirati sučeljavanje i predstavljanje kandidata što je predložio bivši ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković. Jer je to, kako je objasnila šefica Jadranka Kosor, tehnički teško organizirati. No, to ne znači da će kandidati mirovati. Jedino što će sve morati sami organizirati i o svome trošku.

Inače, na Nacionalnom je vijeću odlučeno i da će 5. svibnja biti krajnji rok do kada će svi kandidati trebati istaknuti za koje se funkcije kandidiraju. Osim o izbornim pravilima poprilično "energije" na nacionalnoj je vijeću potrošeno i na slučaj Valpovo. Neki članovi postavili su pitanje statutarnosti odluke o raspuštanju tog gradskog odbora, a u konačnici je prihvaćena odluka da do kraja unutarstranačkih izbora treba izbjegavati raspuštanja ogranaka. Vladimir Šeks bio je vrlo aktivan i oštro je napadao Darka Milinovića, Dragu Prgometa i Tomislava Karamarka (nije nazočio jer nije član Vijeća) zbog njihovih ocjena raspuštanja ogranka u Valpovu. Tomislav Ivić, pak rekao je da J. Kosor nije znala ništa o raspuštanju, no priznao je da se oko toga čuo s V. Šeksom.

Ključne riječi
HDZ

Komentara 71

MA
macor
20:29 01.02.2012.

Nisam znao da i zlocinacka organizacija ima nacionalno vijece

MO
motkaZaUsi
08:18 02.02.2012.

Jaca je sigurni pobjednik ovih izbora u HDZ-u

OB
-obrisani-
19:41 01.02.2012.

nacionalno vijeće - a koje nacije, nije precizirano.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije