Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Načelnik Milne Frane Lozić nastoji raspustiti nesklono Općinsko vijeće

Lozić
ARHIV VL
07.01.2010.
u 14:10

Načelnik i Vijeće Milne sukobili su se zbog proračuna. Lozićev prijedlog proračuna za 2010. doživio je izmjene, nakon što su vijećnici prihvatili 26 amandmana. Htio ga je povući, ali Vijeće ga je ipak prihvatilo.

Frane Lozić, esdepeovac i načelnik Općine Milna, protuzakonito pokušava srušiti Općinsko vijeće u kojem nema većinu!

Tvrdi to predsjednik Općinskog Vijeća Milne Nikša Hržić (HSS) koji je ministru uprave Davorinu Mlakaru prijavio Lozića za tešku zloporabu položaja i ovlasti.

- Naime, Lozić je dao svoj prijedlog proračuna, u kojem je predvidio 2,5 milijuna kuna za izgradnju zaobilaznice, iako nema nikakvih papira, parcelacijskog elaborata, nije riješeno vlasništvo ni građevinska dozvola. Pola milijuna kuna namijenio je za izgradnju vodovoda investitorima Gave grupa iz Italije koje je on doveo, a koji ni nakon 4-5 godina od početka izgradnje nakarade koju su napravili nisu platili ni kune komunalnog doprinosa - nabraja Hržić.

Sporni amandmani

Zbog svega ovoga Odbor za proračun uložio je 26 amandmana, od kojih je Lozić djelomično prihvatio tri.

- Međutim vijeće ih je izglasovalo svih 26. Prije glasovanja o samom proračunu Lozić je izjavio kako povlači svoj prijedlog proračuna, pokušavajući stvoriti krizu. To je protivno zakonu i Poslovniku Općinskog vijeća, jer predlagač može svoj prijedlog povući prije glasovanja, a izglasavanjem amandmana postupak donošenja je pokrenut - tvrdi Hržić koji je proračun dao na glasovanje. Općinsko vijeće Milne prihvatilo je Lozićev prijedlog proračuna za 2010. godinu uz 26 amandmana, od kojih je on većinu odbio.

- Nakon toga Lozić mi šalje “prijedlog Odluke o privremenom financiranju”, koja se donosi ako se ne prihvati proračun, koji smo tri dana prije uz njegovo prisustvo na sjednici prihvatili - kaže Hržić.

Nelegalno prihvaćen

Lozić pak tvrdi kako je proračun nelegalan jer je nametnutim amandmanima proračun povećan za 1,6 milijuna kuna na rashodovnoj strani, što ne prate prihodi. Povukao ga je, na što, kako sam tvrdi, ima pravo jer su mu amandmani bitno izmijenili sadržaj.

- Proračun nije ispravan i nije jasno tko je predlagatelj. Ministru uprave uputio sam zahtjev za utvrđivanje zakonitosti proračuna i uvjeren sam da će potvrditi ovo što ja govorim - kaže Frane Lozić.

Komentara 1

OB
-obrisani-
20:09 07.01.2010.

..Vec smo svi skoro zaboravili na jedan incident u kojem je Milan Bandic napravio nekoliko protuzakonitih radnji, koje bi mnogim politicarima u normalnim državama bile dovoljne da više nikad ni ne pomisle na bilo kakvu buducnost u politici. A nii u najludem snu im ne bi palo na pamet da se kandidiraju za predsjednika svoje države. Bandic je tako, jedne subotnje veceri pocetkom 2002. godine, 2 puta bježao. Prvo vozacu kojega je okrznuo, a zatim za vrijeme policijskog ocevida, nakon što je odbio alkotest, ponovo je sjeo u auto. Policija ga je lovila slijedeca 2,5 kilometra pod rotirajucim svjetlima. Nakon što je po drugi puta zaustavljen, ustanovljeno je da u sebi ima 1,6 promila alkohola. I kao da sve ovo nije dovoljno, u isto vrijeme Bandic se pokušavao \'nagoditi\' sa policajcima, a kad to nije išlo, prijetio im je. A nakon tog incidenta, lagao je o tome što se dogadalo, a Krešimiru, koji se jedini nije uplašio prijetnji gradonacelnika, dogodio se i otkaz. A tko je nakon svega najviše nastradao? Odgovor na ovo pitanje je Krešimir Mišic, policajac koji, za razliku od svojih kolega, nije mogao podnijeti da Milan Bandic ne bude kažnjen za svoja nedjela. Krešimir je dobio otkaz..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije