Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraljevec na Sutli

Načelnik Antun Hrelja se 'opekao' na suknjici protukandidatkinje

'OLYMPUS DIGITAL CAMERA'
Foto: ''
1/3
22.05.2013.
u 12:00

Danijela Pongrac: 
Ne obećajem puno, ali Kraljevčanima želim dati barem nadu u bolje sutra

Jedno od najvećih iznenađenja ovogodišnjih lokalnih izbora u Zagorju dogodilo se u Kraljevcu na Sutli. U velikoj HDZ-ovoj utvrdi gdje su na vlasti već 20 godina i gdje su uvijek bili uvjerljivi pobjednici, dosadašnjeg načelnika Antuna Hrelju u prvom krugu pobijedila je, ni manje ni više, nego njegova sadašnja općinska tajnica Danijela Pongrac. Ona je s liste Nezavisne grupe birača dobila 41,81 posto, dok je aktualni načelnik Antun Hralja dobio 2,63 posto manje, odnosno 39,18 posto.

Bolja i od doktora

Iznenađenje je tim veće što je Hrelja prije četiri godine dobio čak 14 posto više glasova od njegova tadašnjeg SDP-ova protukandidata Željka Španjola, inače doktora s Šumarskog fakulteta i supruga današnje zamjenice ministra poljoprivrede Snježane Španjol.

- Za mnoge ljude u Kraljevcu na Sutli ovi rezultati nisu nikakvo iznenađenje, posebice kad se zna što se sve posljednjih godina ovdje događalo, a zbog nedonošenja proračuna raspušteno je čak i Općinsko vijeće. Svojim sumještanima ne obećajem puno, ali želim im dati barem nadu u bolje sutra - rekla je Danijela Pongrac. Na njen uspjeh vjerojatno je dosta utjecala i negativna kampanje koju je HDZ-ov načelnik Antun Hrelja putem letka vodio protiv nje i njezinog kandidata za općinskog zamjenika Stjepana Zormana, napisavši kako se \"umirovljeni spletkar Zorman krije ispod suknjice vječite studentice\". Načelnik Hrelja na upit kako komentira svoj poraz u prvom krugu, nije se posebno doticao suknjice, no čvrsto je uvjeren u svoju pobjedu u drugom krugu.

- Moji glasači su mislili da je sve već gotovo pa se u prvom krugu nisu odazvali u velikom broju. No, sada ćemo se maksimalno mobilizirati za pobjedu u drugom krugu. Vjerojatno su ljudi mislili i da zaokruživanjem Danijele glasaju za mene jer ona radi na općini - rekao je Hrelja.

Bratski dogovor

Budući je kandidat SDP-a Ivan Zorman, inače brat donačelničkog kandidata Stjepana, dobio 14,66 posto glasova u prvom krugu, vjerojatno će većina njegovih glasova, smatraju Kraljevčani, u drugom krugu otići 33-godišnjoj D. Pongrac.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije