Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pobuna

Načelnica Fažane srušila skate zid, skateri čekaju i Mesićevu pomoć

skate
Foto: Teddy-Lee
1/2
06.02.2010.
u 18:05

Skateri iz udruge " August Šenoa" izgradili zidić, načelnica poslala bager, skateri pitaju zar je zid jedini problem goleme bespravne gradnju u Istri? Načelnica misli da se zaobilaze pravi problemi nastali za bivše uprave u Fažani.

Načelnicu općine Fažana, SDP-ovku, Adu Damjanac napali su skateri. Skateri z Fažane, Pule i okolnih mjesta su, naime, danas u središtu Fažane održali javni prosvjed zato što je načelnica dala ukloniti skate-zid kojeg su mladi sami izgradili. Predsjednik Skaterske udruge “ August Šenoa” u osnivanju Nikola Racan kaže da su prosvjed održali kako bi upoznali javnost sa činjenicom da načelnica nema sluha za potrebe mladih.

“Želimo ukazati i na to da je itekako puno bespravne gradnje i u Istri , te da ti nelegalni objekti stoje, a ruši se jedan skate zid kao bespravna gradnja. Naš zid je trebao biti mladim ljudima šansa da iskažu svoje umijeće , a zamislili smo i da zovemo umjetnike koji bi zid uljepšali oslikavajući ga.

Dakle, radili smo za korist općine, ali je načelnica pozvala policiju, a potom i bagere koji su naš zid srušili. Očekivali smo, međutim, da će nam načelnica dati barem dvije vreće cementa- priča Nikola Racan te navodi kako su od bivše načelnice općine makar bili dobili komad asfalta za svoje aktivnosti. - Kada budemo osnovali svoju udrugu, zatražiti ćemo građevinsku dozvolu za gradnju novog skate zida, a od načelnice očekujemo da nam tada financijski pomogne, jer je naš zid dala srušiti.

Imali smo sreće pa smo danas sreli i predsjednika Stjepana Mesića na odlasku sa Brijuna. Predsjednik je pristao fotografirati se sa nama skaterima, a njegov suradnik je kazao da možemo nazvati Ured predsjednika pa da će saslušati naše probleme- kazao je Nikola Racan. Zid koji je izazvao 20.tak mladih skatera na prosvjed bio je u obliku slova L, dug 5 metara, a visok 1,5 metar, simulirao je oblik vala. Načelnica Ada Damjanac kaže da je općina dala mladima tren za skate stazu, ali da su oni zid bespravno izgradili.

“Ne može se nelegalno raditi, a da se dogodila kakva nesreća općina bi bila odgovorna. Istina je, obavijestila sam policiju, i dala nalog da bageri uklone zid. Sve sam to učinila iz sigurnosnih razloga jer se zid nalazio na prostoru između škole i vrtića. Općina je omogućila i 2 elementa te rampe za skatere, sve u vrijednosti oko 200.000 kuna. Nije istina da nemam razumijevanja za mlade, ali je moguće da se ovakvim prosvjedima skreće sa nekih drugih problema.

Fažana ima brojne probleme, od nekih koji su preostali iz vremena bivše uprave zbog čega je općina u dugovima 15 milijuna kuna pa smo se obratili USKOKU, do neriješenog pitanja teritorijalne pripadnosti Brijuna i slično. Zbog nekih odluka bivše uprave jedna nam strana tvrtka prijeti i tužbom za odštetu jer ne može graditi ono što joj je obećano- nabraja načelnica kojoj su, čini se, skateri manji problem u Fažani. Kao odgovor skaterima navela je i da je općina prijavila 200 slučajeva bespravne gradnje, pa je potez na nadležnoj inspekciji.

Ključne riječi

Komentara 7

PU
pusrane
18:26 06.02.2010.

O jeb...vas zid, zazidajte zid od Trsta do Rijeke i smeće izbacite preko zida, i to je to lipi moji Istrijani.

MU
Mućanin
18:30 06.02.2010.

Sad načelnica može reći da se primila posla, s borbom protiv bespravne gradnje. Ljudi moji, to je politika, pa vi opet glasajte za takve političare!!!

NI
nikolaracan
20:22 06.02.2010.

Laž, 200.000 kuna na centralnu spravu ili ti fun box koji košta 69.000 kn bez pedeva je cijena koja vas je koštala. Tj koštala je prošlu vlast. U budučnosti možete se nadati da nam uplatite veču svotu novaca, na bezez obzira kakve brige imate. NE GUŠITE MLADEŽ!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije