Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ni Kristijan nije odolio

Nabava novih auta prvi potez novog šefa uprave HBOR-a

Automobili Vlada
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
26.08.2014.
u 10:00

Do 11. rujna otvoren je natječaj za nabavu automobila, a u HBOR-u tvrde: ‘Preskupo nam je održavanje starih auta’

Nabava automobila jedan je od prvih poteza novog predsjednika uprave Hrvatske banke za obnovu i razvitak Vladimira Kristijana.

Najprije je početkom srpnja, mjesec dana nakon što je od Antona Kovačeva Kristijan preuzeo dužnost na čelu izvozne banke, objavljen javni natječaj HBOR-a za najam četiri osobna automobila srednje klase putem operativnog leasinga bez predujma s ostatkom vrijednosti za razdoblje od pet godina.

Procijenjena vrijednost te nabave bila je 1,25 milijuna kuna bez PDV-a.

Do isteka vremenskog roka krajem srpnja na natječaj nije, međutim, pristigla nijedna ponuda pa je ovih dana HBOR pokrenuo novi natječaj. Uz istu procijenjenu vrijednost same narudžbe kao i u prvom slučaju, HBOR sada traži šest osobnih automobila srednje klase, a odustao je od leasinga te automobile ovaj put želi kupiti.

Novi HBOR-ov natječaj za nabavu automobila bit će otvoren do 11. rujna, a iz HBOR-a objašnjavaju da je ta nabava bila neminovna s obzirom na starost voznog parka i visoku cijenu održavanja starijih vozila. U vlasništvu, prema podacima koji su nam dostavljeni iz banke, HBOR trenutačno ima 12 vozila, od kojih pet koriste HBOR-ovi područni uredi u Splitu, Puli, Rijeci, Gospiću i Osijeku.

Posljednja vozila nabavljana su za potrebe ureda u Rijeci i Splitu te Zagrebu, a jedno od najstarijih vozila iz tog voznog parka je devet godina star Audi 6, koji je koristio bivši šef HBOR-a Kovačev.

>>Vladimir Kristijan imenovan predsjednikom uprave HBOR-a

>>Milanoviću, nabavi avione kao što si nabavljao službene aute. Na leasing

Komentara 10

EN
enigma898
10:26 26.08.2014.

Ja se čudim zašto svi Hrvati ne pohrle u autosalone, pa lipo nam kažu vladajući da je racionalnije vozit novi automobil. Vi koji vozite golfa 2 stvarno ste neracionalni i ne znate raspolagat financijama, jeftinije vam je vozit novu sedmicu hellooo shvatite već jednom.

AP
apolon
10:08 26.08.2014.

Hahaha,..kud Mujo tud svi....pa ne može se Kristijan voziti u lošijim autićima od vlade koja ga je na to zavidno mjesto imenovala ...kaj ne????o imenovala ...kaj ne????

Avatar Lijekzabudale
Lijekzabudale
11:19 26.08.2014.

Ovu državiu vode kriminalci i sociopati!Što naravno i ne čudi uzme li se u obzir inteligencija prosječnog birača!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije