Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavak agonije

Srbija uputila zahtjev za izručenje Tihomira Purde

\'UNUTRASNJA  06.12.2011. VUKOVAR - Tihomir Purda  Branimir Bradaric/Vecernji list\'
Branimir Bradarić/VLM
Autori: mf/VLM, luc/VLM
21.01.2011.
u 11:30

Srbija je uputila zahtjev BiH za izručenje T. Purde, budući je Hrvatska odbila zatražiti izručenje

BEOGRAD - Srbija je uputila zahtjev BiH za izručenje Tihomira Purde jer je Hrvatska odbila zatražiti izručenje, izjavio je za B92 zamjenik tužitelja za ratne zločine Bruno Vekarić.

On je dodao da srpsko tužiteljstvo sa žaljenjem prihvaća odluku osječkog-baranjskog tužiteljstva koje nije prihvatilo predmet Tihomira Purde i nada se kako će pravosudni organi BiH optuženoga izručiti Srbiji.

- Ono što je važno reći jest da smo mi u potpunosti ispoštovali prošlotjedni dogovor iz Zagreba, dostavili smo popis o kojemu je bilo riječi i čekali određeni rok, kako je i dogovoreno s Državnim odvjetništvom. Ako bude izručen Srbiji, mi pozivamo sve promatrače da nadziru postupak koji će se odvijati kod nas. Jamčimo svim osumnjičenima da će imati fer postupak ovdje – rekao je Vekarić.

Glasnogovornica Suda BiH Selma Hadžić izjavila je za portal Sarajevo-x.com kako je Srbija u četvrtak posredstvom Ministarstva pravosuđa poslala zahtjev da se Tihomiru Purdi produži ekstradicijski pritvor.

– Taj je zahtjev upućen kako bi se omogućilo da Srbija dostavi dokumentaciju potrebnu za odlučivanje o Purdinu izručenju  – objasnila je Hadžić i dodala da je Sud BiH danas donio odluku kojom se udovoljava zahtjevu iz Srbije i kojom je Purdi produžen pritvor u kojem se nalazi od 5. siječnja.

– Tada mu je određen ekstradicijski pritvor od osamnaest dana, a on je sada produljen za još najviše dvanaest dana što je i maksimalan rok do kojeg takav pritvor u BiH može trajati – zaključila je Hadžić.

Ako do isteka tog roka Srbija Sudu BiH ne dostavi dokumentaciju koja je potrebna za odlučivanje o ekstradiciji, Purda bi automatski morao biti pušten na slobodu.

Ključne riječi

Komentara 858

MM
Mladen Miletić
13:09 21.01.2011.

On je dodao kako srpsko tužiteljstvo \"sa žaljenjem prihvaća odluku osječkog-baranjskog tužiteljstva, koje nije prihvatilo predmet Tihomira Purde.. iako je to bilo 200% za očekivati u malome selu Osijeku suci imaju respekt od opasnih dečki zna se. Sjetimo se kakoo se 20 godina natezalo zezalo da bi se pod pritiskom EU i Amerike ipak nekako i to u ZAGREBU osudilo malo Glavaša !!!

OB
-obrisani-
13:17 21.01.2011.

nakon kraceg natezanja i datih garancija iz Zagreba, Beograd ce se u znak dobre volje sloziti da se Purda brani sa slobode pod uvjetom da se redovito odaziva na sudske pozive. Purda ce to obecati, bit ce pusten kuci i zaboravit ce sto je obecao, a Hrvatska ce ga morati \"locirati, uhititi i transferirati\" inace nista od EU do tamo negdje 2028. zajedno sa Srbijom.

OB
-obrisani-
18:36 21.01.2011.

mate,balijo,a vrtljas uvek isto,al uvek...sad mi je i jasno sto ti sve one bosanske bulidze koji si zenio pobegle od tebe....koja ce jadna s budalom,pa makar bila i bulidza......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije