Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PALO POLA HARAČA

Na Ustavnom sudu ne strahuju od novih tužbi

'18.02.2010., Zagreb - Ivo Josipovic danas je nesto iza 12 sati na Trgu sv. Marka svecano prisegnuo za treceg hrvatskog predsjednika i time zapoceo petogodisnji mandat. Pred predsjednicom Ustavnoga su
'HINA/POOL/Damir Sencar/PIXSELL'
11.03.2010.
u 19:22

– Osobno ne vidim zašto bi ukidanje, pa makar i jedne stope ovog poreza, izazvalo nove tužbe - kaže glavni tajnik Ustavnog suda.

Ustavni sud potkraj prošle godine većinom glasova odbacio je prijavu tadašnjeg predsjednika Mesića i 90.000 građana koji su podnijeli ustavne tužbe zbog uvođenja kriznog poreza. Tedor Antić, glavni tajnik Ustavnog suda, ističe da najava ukidanja kriznog poreza neće izazvati lavinu novih ustavnih tužbi.

– Osobno ne vidim zašto bi ukidanje, pa makar i jedne stope ovog poreza, izazvalo nove tužbe – kaže Antić. A na upit bi li se pogođenima mogli osjetiti oni kojima krizni porez ostaje i koji imaju primanja viša od 6000 kuna nije želio špekulirati. Samo je kazao kako nisu o tome razgovarali i da nisu zaprimili nijednu novu tužbu ili najavu tužbe jer je to logično, budući da je Vlada tek donijela odluku koja će se početi primjenjivati od 1. srpnja.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
20:16 11.03.2010.

Ustavni sud je sam sebi zakuhao paštu. Sad može očekivati pobunu onih iznad 6000 kn, jer ni primjerice 7000 kn također nije neka plaća s kojom se može živjeti. Ali od suda koji je sklopljen u Šeksovoj kuhinji punoj alkoholnih para i nije za očekivati nešto pametno i stručno, već samo političko.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije