Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE PRVI PUT

Na ulicama Splita osvanuli pogrdni grafiti: Vrijeđa se predsjednika Milanovića, Ivicu Puljka i Bojana Ivoševića

Split: U Marmontovoj osvanuli uvredljivi grafiti protiv Puljka, dok su grafiti s porukama Milanoviću i Ivoševiću brzo uklonjeni
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
27.02.2024.
u 11:15

U utorak su se u Splitu pojavili grafiti s pogrdnim riječima usmjerenima prema gradonačelniku Ivici Puljku, njegovom zamjeniku Bojanu Ivoševiću te predsjedniku Zoranu Milanoviću.

Grafiti s pogrdnim riječima u kojima se vrijeđa gradonačelnika Ivicu Puljka, njegovog zamjenika Bojana Ivoševića i predsjednika Zorana Milanovića osvanuli su u utorak u Splitu zbog čega je komunalna služba kazneno prijavila nepoznatog autora.

Grafiti su ispisani u blizini ureda gradonačelnika na Zapadnoj obali i u Marmontovoj ulici koja je zaštićena kulturno povijesna cjelina pa je kaznena prijava osim zbog oštećenja tuđe stvari podnesena i zbog oštećenja kulturnog dobra.

Šefica splitske komunalne službe Leona Grgić rekla je Hini da će grafite ispisane crnom bojom na bijeloj površini prebojati. Napomenula je kako to nije prvi put da se na tim frekventnim splitskim ulicama pišu grafiti.

POVEZANI ČLANCI:

FOTOGALERIJA Pogledajte kako je Zoran Milanović izgledao prije 10 godina: Mislite li da se promijenio?

Split: U Marmontovoj osvanuli uvredljivi grafiti protiv Puljka, dok su grafiti s porukama Milanoviću i Ivoševiću brzo uklonjeni
1/14

"Uglavnom se na tim zidovima u sitnim noćnim satima dok nema puno ljudi na ulicama pišu uvrede za političare, a kada osvane dan komunalna služba grada sve prijavljuje policiji i nalaže svojim djelatnicima da sve prebojaju", rekla je.

U splitskoj policiji kažu da će obaviti sve provjere iz svoje nadležnosti. Na zidovima piše "Puljak lopove plaćaš autobuse, a nas si izbacio iz podruma i pazara", "Ivoševiću od Hajduka odj...", "Milanović ruska ku..a".

VIDEO Kalinić: 'Europska Unija me podsjeća na Jugoslaviju 1990. Živimo u vremenima novog pada Rima'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije