Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
canberra, pariz...

Na tisuće Hrvata molilo za slobodu generala Gotovine i Markača

plamen slobode (1)
Foto: Hrvatski svjetski kongres
1/7
14.05.2012.
u 09:22

U molitvi su okupljeni Hrvati diljem svijeta pokazali su da zajedno dišu i da se nadaju kako će nakon postupka žalbenog vijeća u Den Haagu pravda biti vraćena u ravnotežu

Na tisuće Hrvata ujedinilo se diljem svijeta u molitvi i paljenju svijeća za slobodu hrvatskih generala zatočenih u Haagu od Australije, Afrike, Europe pa do Sjeverne i Južne Amerike.

"Plamen slobode“, inicijativa Hrvatskog svjetskog kongresa, ujedinio je Hrvate u iseljeništvu i domovini u gotovo stotinu gradova diljem svijeta poput Adelaidea, Johannesburga, Singapura, Berlina, Pariza, Göteborga... u željama i riječima molitve upućenima za slobodu generala Ante Gotovine i Mladena Markača .

Tijekom nedjeljnih misnih slavlja i drugih okupljanja upaljene su svijeće s natpisom "Plamen slobode“ u znak neslaganja s prvostupanjskom presudom generalima Gotovini i Markaču te kvalificiranja vojno-redarstvene akcije Oluja zločinačkim pothvatom, izvijestio je Hrvatski svjetski kongres.

– U molitvi su okupljeni Hrvati diljem svijeta pokazali su da zajedno dišu i kako se nadaju kako će nakon postupka žalbenog vijeća u Den Haagu pravda biti vraćena u ravnotežu, a hrvatski generali svojoj domovini, čiju su slobodu i suverenitet časno branili – istaknuo je organizator molitve za generale.

 

Komentara 36

PR
promill
09:51 14.05.2012.

Da li je to molitva i za žrtve?

Avatar neidemdalje
neidemdalje
09:37 14.05.2012.

generali imaju potporu i nas koji se ne molimo...

AA
aabbcc
08:48 15.05.2012.

. Bozija volja je da dodje pravedna presuda al me nesto strah da ovi sto mole Boga ne razljute....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije