Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI REKORD

Na Timeovom popisu 100 najutjecajnijih osoba dosad najviše žena

Malala Yousafzai
Foto: Arthur Edwards/News Syndication/PIXSELL
1/3
24.04.2014.
u 22:45

Najmlađa osoba na popisu je 16-godišnja pakistanska aktivistica Malala Yousafzai

Na ovogodišnjem Timeovom popisu 100 najutjecajnijih osoba na svijetu našlo se dosad najviše žena, 41. Time je američki magazin srušio svoj dosadašnji rekord od 38 žena iz 2012. godine.

Među 41 ženom koje su ovaj put na popisu ima političarki, kao što su njemačka kancelarka Angela Merkel i bivša američka državna tajnica Hillary Clinton, umjetnica poput Marine Abramovič, ali i pop zvijezda poput Beyonce i Miley Cyrus. Tu su i mlada pakistanska aktivistica Malala Yousafzai, sa 16 godina najmlađa osoba na popisu, te bivša astronautkinja NASA-e Kathryn Sullivan.

Od najutjecajnijih muškaraca na popisu tu su ruski i američki predsjednici Vladimir Putin i Barack Obama, papa Franjo, sjevernokorejski vođa Kim Jong-un, američki zviždač Edward Snowden, portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo, američki glumci Robert Redford i Matthew McConaughey...

>> Malala, papa Franjo i Jay-Z među sto najutjecajnijih po Timeu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije