Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
porezna uprava

Na temelju popisa dužnika u 2012. naplaćeno više od 202 mil. kuna

'21.11.2012., Zagreb - Slavko Linic i Nada Cavlovic Smiljanec predstavili su danas u Banskim dvorima prijedlog zakona o porezima na nekretnine. Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
'Patrik Macek/PIXSELL'
21.12.2012.
u 21:14

Od poslodavaca koji nisu uplaćivali doprinose naplaćeno je više od 351 milijun kuna

Ministarstvo financija danas je na svojim internetskim stranicama objavilo izvješća o radu Ministarstva u užem smislu, Porezne uprave i Carinske uprave tijekom 2012. godine.

Porezna je uprava ove godine od dužnika naplatila više od 202 milijuna kuna. S prve liste poreznih dužnika, koja je objavljena u u srpnju ove godine, izbrisano je 798 poreznih obveznika jer su podmirili svoj dug u ukupnom iznosu više od 84 milijuna kuna. Ukupni iznos uplata temeljem objave prve liste dužnika iznosi više od 152 milijuna kuna. U listopadu je objavljena druga lista, a iznos uplata na temelju te liste iznosi više od 50 milijuna kuna, navodi se u izvješću.

U svibnju je donesena Uredba o načinu provedbe plaćanja doprinosa prema plaći, primicima uz plaću, odnosno mjesečnoj osnovici za obračun doprinosa temeljem radnog odnosa. Od tada pa do prosinca od poslodavaca s te liste koji nisu uplaćivali doprinose Porezna je uprava naplatila više od 351 milijun kuna.

U ovoj je godini ukupno podneseno 12.932 zahtjeva za reprogramiranje poreznog duga. Od podnijetih zahtjeva za jednokratnom uplatom uplaćeno je više od 245,6 milijuna kuna. Ukupni dospjeli dug po odobrenim ratama reprograma zaključno sa 30. listopada iznosi 383 milijuna kuna, od čega je uplaćeno 72,81%, odnosno gotovo 279 milijuna.

Kao najvažnije aktivnosti u 2012. godini u Ministarstvu navode reorganizaciju Porezne i Carinske uprave, smanjenje rashoda i dodatnu racionalizaciju poslovanja te bolje upravljanje resursima, međunarodno financiranje deficita i otplate dugova, zakonsku regulativu za pravedniji i učinkovitiji porezni sustav i izradu Zakona o porezu na nekretnine kojemu je cilj stavljanje imovine u funkciju te aktivnu ulogu u financijskom restrukturiranju gospodarstva kroz Zakon o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi, u svrhu smanjenja nelikvidnosti u gospodarstvu.

>> Kopiraju Linića: I Rusi objavljuju listu poreznih dužnika

Komentara 3

LI
LILLIT
21:56 21.12.2012.

bravo Linicu,samo ti i dalje tak delaj!

MA
matildica
15:03 22.12.2012.

naš vrli ministar tako če dugo biti siguran dok ne isprazni sve čarape a poslije toga baš i nibi prognozirao

OB
-obrisani-
21:33 22.12.2012.

Da li su i oni sada na pohvalnoj Listi. Gdje je završio taj novac. Dio njega otpada na suđenje Sanaderu, a drugi sigurno neće nama popraviti standard, koji su nam ugrozili i srozali. Trebalo je isplatiti božićnice, kako bi svi oni koji su ih očekivali za Božićne blagdane, osjetili da ova Vlada ipak nešto daje. Ne će mo osjetiti i da se uspije naplatiti cijeli iznos. Da li je tu ministar Jakovina kao pozitivac, ili je i on jedan od onih koji je uzimao, otimao a nije ništa davao.Istinu, pravu istinu nikada neće dozvoliti ovi vladajući da je saznamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije