Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odbačena prijava

Na snimci se ne vidi da je Čičin-Šain udarila policajca

alenka košiša čičin-šain
Antonio Bronić
14.10.2009.
u 19:07

Zagrebački ODO odluku je donio nakon razgovora s policajcem i političarkom te pregleda snimki nadzornih kamera.

Alenka Košiša Čičin-Šain, predsjednica Gradskog odbora HNS-a i vijećnica u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, nije u svibnju ove godine pokušala pred Ministarstvom vanjskih poslova spriječiti policajca u obavljanju dužnosti, nije ga pokušala zgaziti niti je počinila neko drugo kazneno djelo za koje se poduzima progon po službenoj dužnosti. Odlučilo je to Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu nakon provedene kriminalističke obrade, razgovora s uključenim osobama i pregleda snimki nadzornih kamera te odbacilo kaznenu prijavu protiv A. Košiše Čičin-Šain.

Incident u noći izbora
Kako doznajemo, kaznena prijava je odbačena jer se na snimci nadzornih kamera ne vidi je li i u kojem trenutku A. Košiša Čičin-Šain udarila policajca vozilom. Vidi se tek policajac koji se zadržava pokraj njezinih lijevih vrata, a zatim se udaljuje iza vozila, te vozilo koje vozi unatrag. Tijekom obrade ustanovljeno je da je razgovor policajca i A. Čičin-Šain bio vrlo kratak, nakon čega je on krenuo prema stražnjem dijelu vozila, a ona je gotovo u istom trenutku krenula vozilom unatrag.

Prema ODO-u, iz toga proizlazi da ona nije namjerno udarila policajca, već je bila riječ o “nesporazumu u komunikaciji između nje i policajca jer ona očito nije shvatila ono što se od nje konkretno zahtijevalo”. Nadalje, A. Čičin-Šain poricala je da je udarila policajca tvrdeći da je vozeći unatrag prešla samo 30 centimetara, a iz iskaza policajca proizlazilo je da ga je udarila zadnjim branikom vozila u koljeno.

Riječ je o poznatom incidentu koji se zbio u noći nakon lokalnih izbora 17. svibnja ove godine kada je A. Košiša Čičin-Šain pokušala parkirati pred zgradom MVP-a gdje to nije dopušteno. Zatim se, kako je tvrdila policija, oglušila na upozorenja njihova djelatnika da tu ne smije parkirati te mu je također odbila dati dokumente na uvid. Političarka je nakon svega, prema policijskom izvješću, sjela u vozilo te je, vozeći unatrag i pritom ne gledajući, udarila policajca koji je stajao iza vozila i lakše ga ozlijedila. Policajac je pak, pokušavajući je spriječiti da ga udari vozilom, izvadio pištolj koji, prema mišljenju policije, nije bio uperen u vijećnicu.

Bahatost i pištolj
Nakon što je događaj dospio u javnost, policija je političarku prozvala zbog bahatosti te stala u zaštitu svog djelatnika podnijevši protiv nje kaznenu prijavu. A. Košiša Čičin-Šain tvrdila je pak da je policajac na nju repetirao pištolj bez razloga, a Ratimir Čačić, čelnik njezine stranke, sazvao je konferenciju za novinare pitajući se “kuda ide ova zemlja kada policija poteže oružje zbog parkinga”.

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar punkufer
punkufer
11:08 16.10.2009.

Molim novinare da o ovome pitaju ministra, tog policajca i suca, a da objave snimke kamera s lica mjesta. Pa da sami zaključimo o čemu se radi. Ovako je članak nepotpun.

Avatar Rubirosa
Rubirosa
19:28 14.10.2009.

Jebemli´ga zar sofer nije bio Slogar?!^o)

CA
calif
10:41 15.10.2009.

opa! hns koristi veze u sudstvu kako bi oslobodio svoju članicu? jako lijepo i skroz antikorupcijsko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije