Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Na Sljemenu pao prvi ovosezonski snijeg: Može ga biti u subotu i u nizinama

Snijeg na Sljemenu
Foto: LiveCamCroatia/Screenshot
1/3
24.11.2023.
u 23:04

Za Velebitski kanal i srednju Dalmaciju izdana su crvena upozorenja zbog udara vjetra 35-70 čvorova (65-130 km/h)

Na Sljemenu je pao prvi ovosezonski snijeg. Kako je ranije najavljivao Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ), večeras se očekivala kiša te uz veći pad temperature zraka prijelaz u snijeg, ponajprije u gorju. U noći na subotu i ujutro bit će oblačno s kišom, u gorju susnježicom i snijegom uz moguće stvaranje tanjeg snježnog pokrivača. Malo snijega sutra, kako navodi DHMZ, može pasti i u nizinama. 

Popodne se očekuje smanjenje naoblake uz sve rjeđu oborinu. Vjetar će biti slab, u drugom dijelu dana i umjeren sjeverni i sjeverozapadni, ponegdje s jakim udarima. Na Jadranu umjerena do jaka bura i sjeverni vjetar, mjestimice s olujnim udarima, a krajem dana na sjeveru okretanje na sjeverozapadni.

Jutarnja temperatura zraka bit će od -1 do 4, na moru od 5 do 10, a najviša dnevna između 3 i 7 na kopnu te od 9 do 13 °C duž obale. Navečer jače zahladnjenje, prognozira DHMZ. 

VIDEO Na vrhu Biokova prava je snježna idila: Pogledajte kako pada gusti snijeg

Zbog jakog vjetra, za subotu je izdano više upozorenja. Za Velebitski kanal i srednju Dalmaciju izdana su crvena upozorenja zbog udara vjetra 35-70 čvorova (65-130 km/h).

"Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu", upozorava se. 

Narančasto upozorenje izdano je za zapadnu obalu Istre, Kvarner i Kvarnerić te sjevernu i južnu Dalmaciju. Za riječku, kninsku, splitsku i dubrovačku regiju izdana su žuta upozorenja. 

VEZANI ČLANCI:

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije