Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Penjači

Na Sljemenu je održano finale Lednog kupa

Penjanje na Sljemenu (1)
Foto: Grgur Žućko/PIXSELL
1/10
17.03.2012.
u 15:58

U podsljemenskom tunelu na osmom finalu Lednog kupa natječe se 20-tak penjača i penjačica.

Ključne riječi

Komentara 2

VI
Vito
06:28 18.03.2012.

Koliko će od njih "završiti u "HGSS"-u?

SI
sikert
11:49 19.03.2012.

Vito, malo tko od tako sposobnih koji i završe penjačku školu završe HGSS-U. Tamo ti se primaju prijatelji postojećih pripadnika i rođaci. Evo navest ću ti primjer koji mi je poslao moj prijatelj iz Požege. Gospodin Mlinarić, pročelnik GSS-a u Požegi primio je u svoje redove dvojicu članova koji nisu pripadnici niti jednog planinarskog društva, koji nemaju nikakav položen ispit (mislim tu na osnovnu školu planinarstva, školu penjanja da bi naučili vezati čvorove i itd.) a k tome jedan ima strah od visine a drugi je fizički nespreman i bolestan (skleroza kičme). Da stvar bude interesantnija službeno vozilo GSS-a vozi u privatne svrhe osoba koja nije pročelnik već samo član tima. Tako ti je i sa Parkom prirode Papuk gdje jedan djelatnik i svecom i petkom, kako se kaže vozi službeno vozilo Parka i dva tri prijatelja (koji nisu djelatnici Parka prirode, no to direktora ne zanima, kao ISPO (istraživačko planinarstvo) pa sami hodaju Papukom tobože tražeći neke nove putove (Papuk je sav ispresijecan obilježenim putovima) umjesto da skupljaju otpad kojega u Papuku ima sve više i više.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije