Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bolji uvjeti

Na Rebru će se ipak graditi novi onkološki centar

\'bih...mostar...15.10.2009...onkologija mostar, sveucilisna klinicka bolnica mostar, pripreme za izgradnju novog odjela za onkologiju...pripremanje terapije Photo:Zoran Grizelj /Vecernji list VLM\'
Zoran Grizelj/ VLM
20.06.2012.
u 09:00

Na Rebru će se graditi regionalni rehabilitacijski centar po uzoru na svjetske psihoonkološke centre, rekao je ministar zdravlja Rajko Ostojić

Roditelji djece onkoloških bolesnika okupljeni u udruzi "Ljubav na djelu" ovih dana imaju razlog za zadovoljstvo. Nakon višemjesečne borbe i dugogodišnjeg očaja zbog loših uvjeta na dječjoj onkologiji u Klaićevoj, s ministrom Rajkom Ostojićem došli su do rješenja: novi rehabilitacijski centar gradit će se na Rebru, a u Klaićevoj će se preurediti i proširiti odjel dječje hematoonkologije.

Za djecu iz cijele Hrvatske

– Na Rebru će se graditi regionalni rehabilitacijski centar po uzoru na svjetske psihoonkološke centre, koji će biti ne samo za Rebro i Klaićevu nego i za djecu iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja. Ondje će im se pružati jaka multidisciplinarna psihoonkološka pomoć, bit će to klinika sa psiholozima, fizioterapeutima, radnim terapeutima, nutricionistima, logopedima, defektolozima i učiteljima. Zgrada će biti posve nova, zasebna građevina, gledat ćemo da u njoj bude i prostor za besplatan boravak roditelja. Važno je da bude u velikoj bolnici za slučaj hitnosti, dakle da tu postoji i dječji kirurg – ispričao je ministar zdravlja Rajko Ostojić.

Postojeći mali odjel pedijatrijskog psihocentra iz Klaićeve preselit će se na Rebro, a Ministarstvo razgovara s ravnateljem Klaićeve o mogućem preseljenju još kojeg odjela kako bi se omogućilo širenje hematoonkologije u Klaićevoj. Inače, prema nekim bi standardima minimum kreveta na takvom odjelu trebao biti 24, a sada ih je 15.

Sastanak već idući tjedan

– Krećemo odmah, nema čekanja. Idući tjedan sastajemo se s Božom Prkom – najavljuje ministar Ostojić dodajući da će se sve raditi transparentno, napravit će se multilateralni ugovor između PBZ-a koji je darovao 20 milijuna kuna, Ministarstva zdravlja, Klaićeve, Rebra i Udruge "Ljubav na djelu", a PBZ će voditi tender.

Roditelji su godinama zdvajali gledajući svoju djecu kako se protiv zloćudnih bolesti bore u tijesnom, pretrpanom odjelu s bijednim sanitarnim čvorom, bez dovoljno izolacijskih kreveta pa su s oslabljenim imunitetom izložena zarazi. Od 2008. bore se za projekt nove hematoonkologije, pa su proteklih mjeseci javno kritizirali Ostojića. Međutim, sada ne kriju oduševljenje. – Prezadovoljni smo ovakvim rješenjem bude li brzo izvedeno jer čekamo predugo – kaže Ljiljana Vuletić iz Udruge.

Ključne riječi

Komentara 3

VE
vecehe
09:46 20.06.2012.

Država (tj. cijela Hrvatska) plaća tu izgradnju..

Avatar bambam
bambam
10:27 20.06.2012.

Da, nadam se da nece zavrsiti kao i Peljeski most.

DS
Dr.sc.Bauer
12:54 21.06.2012.

Zar su svi poludjeli u ovoj lijepoj našoj? Banka ne zna kuda sa 20.000.000,00 kn, a par agresivnih roditelja namirisali medijske lovorike, pa navalili , a ne znaju što bi sa novcima. Svaki tjedan nova opcija. Sramotno, a nitko ne pita liječnike na odjelu što činiti. Osim toga toliko su neinformiranu da ne znaju kako uskoro počinje gradnja isto takvog rehabilitacijskog centra, samo sa još širim sadržajem. To se zove uništiti milijune...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije