Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
piranski zaljev: detalji dogovora

Na pokusnom planu tiho radili mjesecima: Plenković i Janša prekinuli agoniju ribara, dogovora o granici još nema

Piranski zaljev
Dusko Marusic/PIXSELL
30.03.2022.
u 08:13

Doznajemo detalje dogovora između Hrvatske i Slovenije kojim će se prekinuti teško održiva situacija za te stanovnike nakon propasti arbitraže i suprotnih stavova dviju država o arbitražnoj odluci. Pokusni plan između dviju država tiho se dogovara mjesecima i dosad su dogovoreni gotovo svi elementi tog privremenog rješenja koje ne bi prejudiciralo konačno rješenje granice, doznajemo iz diplomatskih izvora. Granica ostaje neriješena dok ne sazre vrijeme da se države uhvate i tog posla, no to ne znači da ne mogu surađivati, ali i raditi na rješavanju konkretnih pitanja proizišlih iz tog problema

Komentara 7

Avatar Cantor
Cantor
08:09 30.03.2022.

Konačno malo razuma i neka dobra vijest....

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
08:43 30.03.2022.

Plenki će riješiti i pitanje Savudrijske vale.

GE
geler203
08:20 30.03.2022.

Neriješena granična pitanja uvijek su osnova za pokretanje nekakvih novih nesuglasica, svađa i ratova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?