Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osjeća se bolje

Na Paklenici: Brazilac kojeg je ugrizla zmija primio protuotrov

aleksander fernandez, brazilac
Foto: Filip Brala/Pixsell
1/7
24.07.2012.
u 08:26

Fernandez je obuo samo sandale, a kazao je da prije dolaska na Paklenicu uopće nije razmišljao o tome ima li tamo zmija

Šest sati nakon ugriza brazilski penjač Alexander Fernandez, kojeg je ugrizla zmija, primio je protuotrov. Zmija je, kako su nam rekli u zadarskoj Općoj bolnici, a prema opisu ozlijeđenog Brazilca, ipak bila poskok.

– Penjao sam se s prijateljima, no 50-ak metara prije nego što smo stigli na vrh izgubili smo se. Po povratku ugrizla me zmija za nogu. Nalazila se među kamenjem pored kojeg sam hodao, a bio sam obuven samo u sandale – rekao je Fernandez dodajući da prije dolaska na Paklenicu uopće nije razmišljao ima li tamo zmija.

– Jako me boljelo, no nakon što sam dobio lijek, sada mi je lakše. Zadovoljan sam reakcijom spasilaca – rekao je Fernandez.

Voditelj zaraznog odjela zadarske bolnice dr. Boris Dželalija rekao nam je da je pacijent dobio serum u roku od 6 sati, a što je preporučljivo vrijeme za dobivanje protuotrova.

– Prema opisu pacijenta riječ je o poskoku, a s obzirom na opće stanje pacijenta koje nije tako loše, pretpostavljam da je bila riječ o mladom poskoku koji nije imao toliko otrova u sebi, a sreća je i u tome što poskok pacijenta nije ugrizao u žilu. Vjerujem da će biti otpušten sutra – rekao je dr. Dželalija.

Oko 9.30 sati ozlijeđeni penjač helikopterom je sa stijene spušten do Starigrada gdje ga je preuzeo tim hitne medicinske pomoći koji ga je prevezao u zadarsku Opću bolnicu.

Turist koji se sinoć s dvojicom prijatelja najprije izgubio na Paklenici po povratku je ugrizla zmija i od 3 sata ujutro čekalo se da po njega dođe helikopter iz Splita. Potvrdili su nam to iz zadarskog GSS-a ističući da je poziv u pomoć GSS-ovcima uslijedio sinoć oko 20 sati kada su Brazilca čuli drugi posjetitelji Paklenice u blizini Anića kuka.

– Čuli su se pozivi u pomoć, pa se do Brazilca došlo oko 20 sati i tada se počelo sa spuštanjem s Anića kuka – rekao je ranije jutros tajnik zadarskog GSS-a Davor Divković.

– Spuštanje je trajalo do nešto poslije 6 sati, a rendžeri su do unesrećenog stigli oko 7 sati ujutro i procijenili da je hitno potrebna helikopterska pomoć koja je tada i zatražena. Kako u Zadru nema dežurstva helikoptera za ovo široko područje, nego se trebalo zvati u Split, dolazak helikoptera je potrajao – rekao je Divković.

Komentara 30

DU
Deleted user
10:01 24.07.2012.

Paklenica,"a rendzeri su do unesrecenog".....jel Paklenica u Texasu,ili Hrvatskoj???????????

KI
Karl I
09:08 24.07.2012.

to je zmija ... takve moramo uzgajati da nas zaštite od raznoraznih probisvjeta.

DZ
dzukaficuka
23:13 24.07.2012.

A niko ne pita kako je Poskoku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije